Companii Stiri Tech

Cifră de afaceri de 22,5 mil. euro pentru Bittnet în 2020

27 feb. 2021 2 min

Cifră de afaceri de 22,5 mil. euro pentru Bittnet în 2020

Reading Time: 2 minute

Grupul de companii IT Bittnet (BNET), listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane de lei în 2020 (aproximativ 22,45 mil. euro).

Anul trecut, compania a avut un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatul net consolidat al Grupului a crescut cu aproape 2,7 milioane lei, Bittnet închizând astfel anul cu profit net.

Într-un an provocator, am reușit să ne îmbunătățim toți indicatorii, revenind pe profit. În 2020, am generat afaceri de 140 milioane de lei, dar blocajele internaționale cauzate de pandemia de COVID-19, precum și alegerile din decembrie din țara noastră au generat întârzieri în finalizarea proiectelor câștigate. Însă, ne așteptăm ca aceste întârzieri să aibă un efect suplimentar pozitiv asupra rezultatelor noastre din 2021”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Grupul Bittnet a realizat un cashflow operațional de peste 8 milioane lei, ceea ce i-a permis să realizeze investiții în valoare de peste 10 milioane lei în Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator.

În contextul unei contracții economice naționale de 3,9% în 2020, Divizia de Tehnologie a Bittnet Group, care include Dendrio și Elian, a înregistrat venituri de 96,6 milioane de lei, o creștere de peste 11%. Marja brută a crescut cu 33%, iar divizia a încheiat anul 2020 cu o creștere de peste 4 milioane lei a profitului operațional, până la 2,5 milioane lei.

Activitatea Diviziei de Educație, reprezentată de Bittnet Training și Equatorial, a fost afectată de reducerile sau înghețarea bugetului pentru training. Prin urmare, veniturile au scăzut cu 6% față de 2019. Cu toate acestea, Grupul a încheiat anul cu un profit operațional de 4,3 milioane lei și aproximativ 25 milioane de lei în numerar, cu aproape 20% mai mult decât în anul precedent.

Capitalizarea de piață a BNET s-a apreciat cu 22% în cursul anului 2020, ajungând la 159 milioane de lei. Pe tot parcursul anului 2020, aproximativ 40% din free-float-ul Bittnet a fost tranzacționat activ de către investitori.

În 2020, Bursa de Valori București a inclus acțiunile BNET în indicii BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK și BETPlus. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET vor fi, de asemenea, incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Într-un an dificil în care indicele BET-XT a înregistrat un declin de 4%, acționarii Bittnet au înregistrat o rentabilitate de 22%, fără a lua în considerare randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din martie anul trecut„, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Acesta a adăugat că Bittnet pregătește o ofertă publică de acțiuni preferențiale Bittnet, care va permite eliminarea costurilor de finanțare și creșterea marjei de profit, fără a dilua drepturile de vot ale acționarilor existenți.

Potrivit bugetului preliminar pentru anul 2021, Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: