Companii Stiri

Călătoriile cu avionul, mai ieftine în noiembrie

26 sept. 2016 3 min

Călătoriile cu avionul, mai ieftine în noiembrie

Reading Time: 3 minute

Biletele de avion cu plecare în luna noiembrie sunt în medie cu 30% mai ieftine decât în restul anului, conform unei analize Vola.ro. Cele mai ieftine zboruri sunt către Roma, Milano și Berlin, prețurile începând de la 10 euro pentru zborul dus-întors. Cele mai ieftine city break-uri sunt la Roma, Veneția și Milano, prețurile începând de la 119 euro / persoană pentru biletul de avion și 2 nopți de cazare.

O comparație între prețurile biletelor de avion pe parcursul anului arată că luna noiembrie este cea mai ieftină lună pentru călătoriile cu avionul, în afara perioadelor promoționale. Astfel, pentru destinațiile intercontinentale, diferența de preț față de o altă lună a anului poate însemna o economie de până la 100 de euro / bilet.

De exemplu, un bilet de avion dus-întors către Dubai începe, în luna noiembrie, de la 150 de euro, în timp ce pentru o călătorie în luna decembrie prețurile pornesc de la 200 de euro. Clienții Vola.ro pot ajunge în luna noiembrie la Singapore cu un bilet de avion dus-întors al cărui preț începe de la 508 euro, pentru luna decembrie cel mai mic preț fiind de 574 de euro.

„Preţul biletelor de avion este extrem de dinamic și influențat de foarte mulți factori. Cu toate acestea, am observat că luna în care majoritatea prețurilor scade în mod organic este luna noiembrie. Astfel, turiștii români care își doresc să călătorească în afara țării și nu sunt condiționați de o anumită dată, pot opta pentru o călătorie în luna noiembrie, care le va scădea costul biletului de avion cu până la 30%”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Diferența de preț față de luna decembrie este de până la 70% pentru unele destinații din Europa. Spre exemplu, dacă în luna noiembrie un bilet de avion dus-întors către Bari costă 18 euro, în luna decembrie prețul acestuia ajunge la 60 de euro, în aceleași condiții de călătorie.

Biletul de avion spre Valencia începe de la 34 de euro în noiembrie și de la 64 de euro în decembrie. La Berlin, turiștii români pot ajunge cu 10 euro dacă efectuează călătoria în ultimele 2 săptămâni din noiembrie și cu 39 de euro, dacă optează pentru călătorii în luna decembrie.

Preţuri de la 10 euro

În luna noiembrie, prețul minim pentru un bilet de avion dus-întors este 10 euro, valabil pentru rutele Timișoara-Bruxelles, Timișoara-Niederrhein sau Timișoara-Berlin. Din București, cele mai ieftine zboruri sunt către Milano, Roma, Bologna, Bruxelles și Cluj-Napoca, prețurile începând de la 16 euro.

Rezultatele analizei Vola.ro arată, de asemenea, că destinațiile cele mai cerute de turiștii români sunt disponibile în luna noiembrie la prețuri cuprinse între 10 și 60 de euro. Pentru bilete de avion mai ieftine de 20 de euro, turiștii pot alege să călătorească la Bruxelles (de la 10 euro), Milano (de la 16 euro), Roma (de la 18 euro) sau Bologna (de la 18 euro). Oferta Vola.ro include și orașele Londra (de la 20 de euro), Veneția (de la 24 de euro), Paris (de la 38 de euro), Barcelona (de la 44 de euro) și Madrid (de la 58 de euro). 

Cele mai ieftine 5 destinaţii pentru city break în noiembrie

Cel mai ieftin city break din portofoliul Vola.ro, pentru luna noiembrie, este un pachet de 2 nopți de cazare și bilet de avion la Roma, pentru 119 euro. Același tip de pachet poate fi rezervat pentru un city break la Milano (de la 139 de euro), Bruxelles (de la 149 de euro) sau Londra (de la 169 de euro). Pentru 3 nopți petrecute la Veneția și bilet de avion dus-întors, oferta începe de la 129 de euro.

Cea mai ieftină variantă de călătorie, care include și weekendul, este cu plecare vineri și retur duminică. 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: