Companii Stiri

Caravana pentru fiecare copil in gradinita

iul. 4, 2016 2 min

Caravana pentru fiecare copil in gradinita

Reading Time: 2 minute

Asociatia OvidiuRo a pornit “Caravana de vara Fiecare Copil in Gradinita”, un proiect ce urmareste sa sustina echipele locale – asistenti sociali, profesori, mediatori scolari – in implementarea Legii nr. 248/2015 in primul rand prin identificarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 – 6 ani inca neinscrisi la gradinita, informarea parintilor cu privire la program si inscrierea acestora in timp util pentru anul scolar 2016-2017.

Activitatile din Caravana vor include sesiuni de citit cu copiii, jocuri educationale si discutii de consiliere a parintilor cu privire la importanta educatiei timpurii. Cu sprijinul Fundatiei Carrefour, vom reusi sa oferim fiecarui copil de varsta prescolara cate o carte ilustrata „La gradinita”.

Legea nr. 248/ 2015 incurajeaza parintii saraci sa isi aduca copiii la gradinita, oferindu-le un tichet social pentru gradinita (TSG) in valoare de 50 de lei/luna daca cei mici au prezenta zilnica.

Caravana ajunge luni, 4 iulie, in Vaslui si Brasov, doua dintre cele 12 judete  selectate de OvidiuRo pe baza gradului de saracie si a numarului mare de copii aflati in situatie de risc – si se desfasoara in colaborare cu autoritatile judetene (Prefectura, CJ, ISJ, DGASPC, ANPIS, DSP) si locale.

Dupa patru luni de implementare a legii, aproximativ 65.000 de copii provenind din familii defavorizate au fost inscrisi in program, iar 58% dintre acestia au avut prezenta zilnica si au beneficiat de tichetul social pentru gradinita pentru lunile februarie – iunie. Un prim efect al legii raportat de autoritatile locale este cresterea frecventei pentru toti copiii din gradinite, nu doar pentru cei care sunt eligibili sa primeasca tichete.

La finalul acestei veri, OvidiuRo va selecta comunitatile pe care sa le sprijine in continuare, cu solutii complementare traditionale in programul FCG pilot ce se vor adauga, in functie de nevoile specifice, tichetelor sociale acoperite incepand cu 15 februarie de la bugetul de stat. Dintre acestea, mentionam rechizitele, setul de haine si incaltaminte, componenta de igiena si educatie pentru sanatate, cea de formare profesori si programele de informare si implicare a parintilor.

“Caravana Fiecare Copil in Gradinita” este posibila datorita Fundatiei Carrefour, investitor major in programul pilot FCG din anul 2013. Pentru anul scolar 2016 – 2017, Fundatia Carrefour a hotarat sa sustina educatia timpurie in comunitatile sarace printr-un proiect de incurajare a cititului cu copiii, de catre parinti si profesori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: