Stiri

Cardurile de transport STB pot fi acum reîncărcate în magazinele partenere PayPoint

Reading Time: 2 minute

Utilizatorii cardurilor de transport Activ, folosite în rețeaua de transport public din București și Ilfov (STB), au la dispoziție o nouă metodă de a-și alimenta cardul de călătorie: rețeaua punctelor de plată PayPoint, cu peste 830 de terminale în București și județul Ilfov.

Noua facilitate oferită utilizatorilor transportului în comun din București și împrejurimi este posibilă datorită parteneriatului încheiat între PayPoint Services și Societatea de Transport București (STB).

Ca urmare a acestui acord de colaborare, utilizatorii pot achiziționa atât titluri de călătorie, cât și abonamente STB de pe orice echipament PayPoint asistat (operat de către vânzătorul din magazin) sau neasistat, din București și proximități. Pentru achiziționarea titlurilor de călătorie și a abonamentelor STB este necesară deținerea unui card de transport fizic emis de STB. 

„Accesarea domeniului «Transport public» reprezintă un obiectiv important în strategia PayPoint, iar inaugurarea acestui segment prin parteneriatul cu STB nu poate decât să ne bucure. PayPoint şi-a clădit în timp cea mai extinsă reţea de puncte de plată, unde românii îşi pot rezolva rapid şi simplu plăţile recurente, cu o simplă vizită la un magazin partener din proximitate. Acum le facilităm celor din Bucureşti şi plata titlurilor de călătorie, un serviciu care suntem convinşi că se va bucura rapid de succes.”

Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services

Cum se reîncarcă cardurile STB în punctele de plată PayPoint

Rețeaua extinsă de puncte de plată PayPoint oferă călătorilor STB posibilitatea de a-și încărca simplu și rapid cardurile Activ, fie că este vorba despre portofele electronice sau abonamente: consumatorul se prezintă cu cardul Activ la unul din magazinele unde apare sigla PayPoint, se adresează persoanei care operează terminalul PayPoint, care va introduce seria cardului de transport și va opera tranzacţia.

Pentru Portofel Electronic se introduce suma de reîncărcare dorită (valoarea maximă admisă este de 80 de lei), iar pentru Abonamente, care pot fi reîncărcate anticipat cu maxim 60 de zile înainte, se selectează tipul de abonament și data de început a acestuia. Plata se face în numerar, iar consumatorul primește dovada plății eliberată de terminal la finalul fiecărei tranzacții.

Serviciul este disponibil și pe terminalele PayPoint neasistate, unde utilizatorul urmează pașii descriși în meniu și gestionează singur tranzacția.

Titlurile de călătorie ce nu pot fi reîncărcate prin intermediul terminalelor PayPoint sunt următoarele: călătorii metropolitane; abonamentele orare; abonamentele cu tarif redus; abonamentele integrate cu transportul feroviar.

„Creștem constant calitatea transportului public atât prin înnoirea parcului de vehicule, cât și prin mijloace accesibile de plată a titlurilor de călătorie. Diversificăm metodele de plată, creștem accesibilitatea și oferim soluții pentru toate categoriile de călători.”

Daniel Istrate, Directorul General al STB SA

PayPoint România este principalul operator de plăți în numerar pentru o gamă variată de servicii, disponibil în aproximativ 25.000 de puncte de retail. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăților pentru majoritatea furnizorilor de utilități și servicii din România: facturile de utilități (electricitate, gaze, apă etc.), telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet și cablu sau servicii de securitate. Rețeaua națională de POS-uri PayPoint oferă și acceptarea la plată a cardurilor pentru bunurile și serviciile achiziţionate în locație.

Rețeaua de transport public a municipiului București, a patra ca mărime din Europa, oferă zilnic servicii de transport pentru aproximativ 1,8 milioane de călători. STB are un parc de vehicule noi format din 100 de tramvaie Imperio, 100 de troleibuze Solaris, 100 de autobuze electrice, 120 de autobuze hibrid Mercedes și 400 de autobuze Otokar.

Team

Recent Posts

Peste 400 de manageri IT au participat la CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM „Cybersecurity in the Age of AI”

La Palatul BNR din Capitală, a avut loc Conferința Directorilor de IT din România, organizată de către Asociația CIO Council…

9 minute ago

The Climate School: Transformare de business pentru sustenabilitate

Într-o economie în care schimbările climatice și sustenabilitatea își fac simțită prezența în deciziile de business, se conturează o nevoie…

o oră ago

Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 mld. lei în 2023, dublu față de profitul realizat

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au…

o oră ago

Papertronica și hârtia care alimentează tehnologia

Revoluționând modul în care gândim despre tehnologie și sustenabilitate, papertronica introduce o soluție ecologică și biodegradabilă la provocările impuse de…

3 ore ago

10 locuri de cazare inedite din România

De cele mai multe ori, atunci când alegem locul de cazare dintr-o destinație de vacanță, ne uităm în primul rând…

3 ore ago

Stațiunea Mamaia a obținut premiul pentru cea mai bună destinație de pe litoral

Stațiunea Mamaia a luat premiul special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de…

3 ore ago