Companii Lifestyle Stiri

Care au fost cele mai de succes cărți în 2019?

15 ian. 2020 2 min

Care au fost cele mai de succes cărți în 2019?

Reading Time: 2 minute

Cele mai căutate volume publicate în 2019 au fost “Pacienta tăcută”, scris de Alex Michaelides, autor care domină topul cărților străine și “Până la sfârșit”, roman scris de Irina Binder care rămâne în topul autorilor români cu cel mai bine vândut titlu, potrivit celui mai recent clasament întocmit de elefant.ro.

“Deși suntem țara cu cel mai mic consum de carte din Europa, 2019 ne-a demonstrat că piața continuă să se dezmorțească și 2020 va fi un an de creștere. Remarcabilă a fost anul trecut evoluția titlurilor unui grup de autori români ce nu intră în categoria scriitorilor consacrați, dar care au reușit să depășească recorduri de vânzări. Autori precum Alec Blenche, Alex și Cristina Donovici, Ioana Chicet-Macoveiciuc au demonstrat că adresarea directă, online, către publicul potrivit, este o strategie de marketing câștigătoare”, a declarat Adrian Dinu, COO, elefant.ro.

top carti 2019

Clasamentul celor mai bine vândute titluri care au apărut anul trecut, scrise de autori străini, este completat de volumele “La cinci pași de tine”, al lui Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis și “Fiica ceasornicarului”, scris de Kate Morton. Bestsellerul internațional “Serotonina”, de Michel Houellebecq s-a poziționat pe cel de-al patrulea loc privind vânzările anului 2019.

Atunci când vine vorba de topul autorilor români cu apariții în 2019, după Ioana Binder se situează Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) cu volumul “Semn că te am” și Traian Berbeceanu cu “Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

“Aventuri în țara Nevirtuților”, de Alec Blenche și “Țup și pădurea încremenită”, de Alex Donovici au fost două dintre cele mai vândute cărți pentru copii, situându-se în top 5 titluri publicate de către autori români în 2019.

Foto: © Magryt | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: