Companii Stiri

Care este prima companie care introduce paiele din hârtie în Europa?

18 iul. 2019 2 min

Care este prima companie care introduce paiele din hârtie în Europa?

Reading Time: 2 minute

Tetra Pak a anunțat începerea testelor pentru introducerea în Europa a paielor din hârtie pentru băuturi, devenind astfel prima companie de ambalaje din carton care oferă paie de hârtie pentru băuturi la cutie în Europa.

Noul pai de hârtie va fi disponibil în primă fază pentru două ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite în general pentru produsele lactate și pentru băuturile destinate copiilor: Tetra Brik Aseptic 200 Base și Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

În plus, Tetra Pak va face publice inovațiile în domeniul paielor din hârtie pentru a susține colaborarea în industrie în ceea ce privește alternativele la paiele din plastic de unică folosinţă pentru băuturile la cutie.

”Suntem încântaţi că am dezvoltat un pai din hârtie complet funcţional, care îndeplineşte standardele de siguranţă alimentară la nivel internaţional. Viziunea noastră este de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetală, contribuind astfel la economia circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon. Am decis să nu depunem cereri de înregistrare pentru protejarea prin brevet a numeroaselor îmbunătăţiri tehnice pe care le-am adus echipamentelor şi materialelor, ci dimpotrivă, să facem publice inovaţiile realizate”, a declarat Adolfo Orive, CEO, Tetra Pak.

Paiele vor fi realizate din hârtie certificată FSC și vor fi reciclabile laolaltă cu restul ambalajului, următorul pas Tetra Pack fiind să se concentreze și pe materiale biodegradabile cum ar fi polihidroxialcanoatii (PHA), un polimer derivat din materiale pe bază de plante.

Tetra Pak își va mări capacitatea de producție a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia, testele pentru paiele de hârtie debutând cu volume limitate.

Proiectele sustenabile de dezvoltare a ambalajelor pentru băuturi includ capace nedetașabile sau sisteme integrate pentru băuturi, Tetra Pak urmărind dezvoltarea și din cadrul lanțului de aprovizionare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: