Lifestyle Stiri

Care sunt principalele atracții turistice ale Bucureștiului?

12 iun. 2017 3 min

Care sunt principalele atracții turistice ale Bucureștiului?

Reading Time: 3 minute

Hotelul Tempo din Bucuresti a înregistrat, în primele 5 luni ale anului, un grad de ocupare de 67%, spune Gülen Hashmi, directorul general al hotelului, care crede că Bucureștiul unul dintre oraşele turistice în dezvoltare ale Europei.

Gülen Hashmi crede că principalele atracţii ale Bucureştiului sunt Centrul vechi , viața de noapte și prețuri bune, costurile scăzute de trai raportat la standardele Europei de Vest.

„În turism, noua tendinţă arată că importantă este calitatea şi nu cantitatea. Pentru Bucureşti, soluţia este să ne focalizăm mai degrabă pe venitul obţinut per turist decât pe numărul de sosiri. Nu numărul, ci cheltuiala per turist este cea mai importantă. Turiştii trebuie încurajaţi să îşi petreacă mai mult timp în Bucureşti şi în regiunile turistice apropiate, pentru a cheltui mai mult. Scopul nostru este de a prelungi durata şederii la 3-4 zile pentru turişti”, a subliniat Gülen Hashmi, directorul general al hotelului Tempo din Bucureşti, cu ocazia unui briefing de presă.

Pentru primele 5 luni ale anului 2017, hotelul Tempo din Bucuresti a înregistrat un grad de ocupare de 67%. Majoritatea turiştilor au provenit din România (22%), Italia (15%), Marea Britanie (10%) şi Germania (7%). ADR (Average Daily Rate) a fost de 48 de euro.

„Bucureşti are o poziţie foarte importantă în Europa şi este un oraş cu o mare cultură. România a avut un trecut greu, dar la ora actuală este un exemplu pozitiv în Europa. Atât România în special, cât şi Bucureşti în particular, se dezvoltă de la an la an”, a spus artistul italian Francesco Napoli, invitat la eveniment.

Bucureşti este, în opinia managementului hotelului Tempo, unul dintre oraşele turistice în dezvoltare ale Europei. Cu peste 2,4 milioane de locuitori, cu tot cu zona metropolitană, Bucureşti este, ca dimensiune, al şaselea oraş al Uniuni Europene.

Bucureștiul a înregsitrat anul trecut un numărul de 1.104.515 de turiști, în creștere cu 11,35% față de 2015. Din acest total, 1.068.251 au înoptat anul trecut în hoteluri.

România a primit anul trecut 2.480.824 de turiști străini, astfel că Bucureștiul a găzduit aproape jumătate din ei. Pentru Capitala României este o creștere importantă față de ultimii ani: 2015 – 991.949, 2014 – 864.504, 2013 – 729.833, 2012 – 676.778.

În primele 3 luni ale anului 2017, Bucureștiul a primit un total de 650.318 de turiști, iar în primele 3 luni ale anului 2016, 628.742 de turiști. Deci tendința de creștere continuă. Numărul turiștilor străini care au venit în București în primele 3 luni în 2017 este de 237.491, în creștere față de anul 2015, când au fost înregistrați 212.481 de turiști străini.

Chiar dacă lunile de vârf sunt încă mai și septembrie, perioade în care au loc multe evenimente, Bucureștiul începe să aibă și mulți turiști în timpul verii. Cei mai mulți dintre ei sunt turiști de agrement! Aceasta înseamnă că Bucureștiul a început să fie și o destinație de agrement.

Bucureştiul a avut anul trecut o capacitate de cazare de 7.413.073 de paturi / zile (aceasta este suma maximă a turiştilor pe care Bucureştiul i-ar putea găzdui acum). Bucureștiul avea 20.207 de paturi în 2016, dintre care hotelurile 19.030 de paturi.

De unde vin turiștii?

Principalele ţări din care provin turiştii străini în Bucureşti sunt Germania, Italia, Israel, Franţa, SUA, Austria, Marea Britanie, Spania şi Olanda. Printre pieţele emergente se numără Polonia, Grecia şi Israel.

În Top 100 MasterCard Global Destination Cities Index, Bucureștiul este clasat pe locul 81 în topul celor 100 de orașe turistice din lume pentru 2016. Top 10 este condus de Bangkok, Londra, Paris, Dubai, New York, Singapore, Kuala Lumpur, Istanbul, Tokyo și Seul. Bucureștiul a depășit orașele precum Tel Aviv, Sofia și Sankt Petersburg.

Trei dintre cele cinci oraşe care au avut cea mai mare creştere turistcă din Europa sunt:  Budapesta, București și Sofia, se află în Europa de Est și înregistrează o rată medie anuală de creștere de aproape 7% și mai mare. Niciuna dintre ele nu se află în prezent în topul regional 10. Aceasta sugerează o dinamică interesantă  în ceea ce privește noile orașe turistice ale Europei.

Potrivit lui Gülen Hashmi, principalele atracţii ale Bucureştiului sunt:

  • Centrul vechi – baruri, restaurante, cluburi, clădiri frumoase vechi de 100-250 de ani,
  • Viața de noapte
  • Prețuri bune, costuri scăzute de trai raportat la standardele Europei de Vest
  • Evenimente
  • Viața culturală
  • Orașul este sigur
  • Multe parcuri, locuri verzi

Pe de altă parte, principalele probleme cu care se confruntă Capitala României sunt, din punct de vedere turistic:

– Lipsa de informații. Nu avem atât de multe centre de informare turistică.

– Nu sunt suficiente hărți de orientare pe străzi

– Prezența slabă pe internet

– Lipsa unui site comercial pentru promovarea Bucureștiului

Hotelul Tempo din Bucureşti a fost inaugurat, în urma unei investiţii cu capital turcesc, în 2004. Are 31 de camere, dintre care unele cu balcon, WiFi gratuit şi multe alte facilităţi.70% din personalul hotelului lucrează încă de la deschidere iar rata de revenire a clienţilor este de 34%. Hotelului din Bucureşti i-au urmat alte investiţii în Turcia: cinci hoteluri în Istanbul şi unul în Izmir.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: