Business Companii Stiri

Cargus a investit 500.000 euro într-un nou depozit

mai 11, 2021 2 min

Cargus a investit 500.000 euro într-un nou depozit

Reading Time: 2 minute

Cargus a deschis un depozit standardizat și modern, la Buzău, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Noul depozit are la bază un concept adaptat pentru industria de curierat. Acesta poate susține o creștere suplimentară a volumului, menținând în același timp cele mai înalte standarde de calitate pentru serviciile oferite clienților: coletele sunt manipulate mai eficient, iar curierii sunt ajutați să își optimizeze operațiunile pe traseu.

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient și agil, iar depozitul de la Buzău este încă un pas în această direcție. Principalul său avantaj este tocmai faptul că nu oferă un spațiu mare de depozitare, ci instrumente moderne de logistică prin care curierii descarcă și încarcă rapid vehiculele. Ca atare, coletele clienților noștri sunt procesate mult mai eficient. Astfel, atât curierii au de beneficiat din această investiție, optimizându-și rutele și fiind mai productivi în fiecare zi, cât și clienții din zona respectivă, printr-un standard de livrare ridicat.”, a declarat Diana Gheorghe, Chief Operating Officer, Cargus.

Diana Gheorghe, COO Cargus

Model cross-docking

Depozitul de la Buzău are o suprafață operațională de 1.385 mp, la care se adaugă spațiul de 280 mp dedicat birourilor. Datorită rampelor și porților de tip drive-in, depozitul are un model cross-docking, care permite procesarea unei game largi de greutăți și volume și descărcarea și încărcarea mai rapidă a vehiculelor. Astfel, Cargus oferă atât curierilor, cât și clienților o calitate ridicată a serviciilor, ca urmare a unei performanțe de timp îmbunătățite și a opțiunilor flexibile de intrare și ieșire pe rute a curierilor. Rezultatul final constă în livrări de calitate mai rapide.

Structura include, de asemenea, un punct Ship & Go, conceptul Cargus creat ca opțiune integrată de livrare la domiciliu pentru clienți. În noul format, punctul Ship & Go încorporat în depozit oferă clienților o imagine unificată pentru serviciile Cargus prestate de la preluare până la livrare.

Planuri de expansiune

Depozitul din Buzău a presupus o investiție de 500.000 de euro, care include execuția proiectării și capabilitățile tehnice care permit eficientizarea operațiunilor. Prin urmare, Cargus își continuă planurile de expansiune, după deschiderea depozitelor CTP Dragomirești și din Timișoara. Noul depozit se află în zona periferică a Buzăului, având acces rapid atât la oraș, cât și la zonele pe care le deservește, compania luând în considerare și aspecte de mediu în decizia privind amplasarea sa.

Investiții în digitalizare

Recent, Cargus a anunțat și o investiție de 2,25 milioane de euro pentru echiparea curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), care le vor facilita activitatea și vor reduce timpul de livrare. În perioada următoare, Cargus va continua să investească în eficientizarea operațiunilor sale. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: