Companii Stiri

Casa Rusu a investit 1,5 mil. euro intr-un Super Store

iul. 6, 2016 2 min

Casa Rusu a investit 1,5 mil. euro intr-un Super Store

Reading Time: 2 minute

Casa Rusu, compania de retail a producatorului roman de mobilier Rus Savitar, inaugureaza cel de-al 18-lea magazin propriu in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. Acesta este situat in cadrul Centrului Comercial Vitantis Shopping Center din Bucuresti si are o suprafata de 6.000 de metri patrati.

„Noul magazin Casa Rusu va fi deschis publicului incepand cu data de 7 iulie si prezinta un concept nou, fiind primul Super Store din reteaua noastra si, in acelasi timp, cea mai mare locatie. De asemenea, noul concept cuprinde o zona vasta dedicata produselor pentru amenajarea casei, cat si decoratiuni si obiecte de uz casnic din gama proprie Cassima”, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

Potrivit proprietarului Rus Savitar, Casa Rusu Vitantis a fost inaugurat, pentru prima data, in anul 2010 pe o suprafata de 3.000 de metri patrati, pentru ca in februarie 2016 sa fie inchis pentru reamenajare si extindere. Odata cu finalizarea acestui proces, noul magazin se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, 2.000 de metri patrati fiind alocati produselor de amenajare si decorare a locuintei.

„Investitia pentru extinderea si reamenajarea noului magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro si estimam ca cifra de afaceri a Casa Rusu Vitantis va fi de 3 milioane de euro, pana la finele anului in curs”, a spus Cristian Rusu.

Acesta a subliniat ca noul magazin a creat 50 de noi locuri de munca, fiind cea de-a 30-a locatie din reteaua Casa Rusu si a 18-a proprie, restul de 12 fiind francize.

Afaceri in crestere cu 20% in 2016

In ceea ce priveste business-ul consolidat al grupului Rus Savitar – Casa Rusu, reprezentantul companiei a subliniat ca anul trecut cifra de afaceri a raportat o crestere cu cca. 27% comparativ cu 2014.

Avansul a fost determinat atat de deschiderile a doua noi magazine, in Bucuresti (Colentina) si Bacau, cat si de investitiile de cca. 8 milioane de euro realizate pe parcursul anului. Astfel, in 2015, grupul Rus Savitar – Casa Rusu a investit cca. 3 milioane de euro in doua centre logistice noi, cu o suprafata totala de 14.000 metri patrati, si alte 5 milioane de euro in noi linii de productie de mobilier din pal melaminat in fabrica din Dudestii Noi, Timis.

„Pentru anul in curs, odata cu inagurarile de noi locatii, estimam ca business-ul companiei va avea un avans de cca. 20%, ajungand la peste 51 de milioane de euro, dupa ce in 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro. De asemenea, pana la finalul anului 2017, ne propunem sa inauguram alte trei magazine sub conceptul Super Store in Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov”, a mai declarat Cristian Rusu.

Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment circa 15% din productia totala de 25.000 garnituri/luna si 10.000 seturi de mobilier tapitat/luna ajunge la export in tari precum Olanda, Belgia, Elvetia, Franta, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite si Japonia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: