BizRemote by certSIGN Stiri Tech

Pandemia accelerează robotizarea. Producătorii robotului Sophia trec la producția de masă

25 ian. 2021 < 1 min

Pandemia accelerează robotizarea. Producătorii robotului Sophia trec la producția de masă

Reading Time: < 1 minut

Hanson Robotics din Hong Kong, compania care produce robotul umanoid Sophia, a anunțat că va începe producţia de masă a roboţilor în acest an, în contextul în care cercetătorii estimează oportunități în creștere pentru industria roboticii, ca urmare a pandemiei.

„Lumea COVID-19 va avea nevoie de din ce în ce mai multă automatizare pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”, a declarat fondatorul şi CEO-ul companiei, David Hanson. Acesta s-a declarat încrezător că soluţiile roboticii la pandemie nu sunt limitate doar la domeniul medical, ci ar putea asista şi clienţii din industrii precum comerţul şi transportul aerian.

„Roboţii Sophia şi Hanson sunt unici pentru că sunt atât de asemănători cu fiinţele umane. Ei pot fi utili în această perioadă în care oamenii sunt foarte singuri şi izolaţi social”, a apreciat David Hanson. Acesta a mai spus că şi-a propus să vândă mii de roboţi în 2021, atât mari cât şi mici, fără a oferi însă o cifră precisă.

Robotul Sophia, unul dintre cei mai cunoscuţi roboţi umanoizi din lume, s-a aflat pentru prima dată în România în 2018.

În octombrie 2017, la Riad, Sophia a fost anunţată că a primit cetăţenia Arabiei Saudite, devenit astfel primul robot din lume care a primit vreodată cetăţenie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: