Lifestyle Stiri

Cât costă să vizitezi Cernobîl?

25/10/2019 3 min read

Cât costă să vizitezi Cernobîl?

Reading Time: 3 minute

V-ați făcut planurile pentru vacanțele de anul viitor? Vă doriți un concediu la mare sau într-o destinație exotică sau poate vreți o excursie inedită la Cernobîl? Agențiile de turism lansează deja ofertele pentru anul viitor.

IRI Travel, tour-operator specializat pe vacanțe în Bulgaria, lansează ofertele pentru sezonul estival 2020, circuite către piețele de Crăciun, vacanțe la schi în Austria, Italia, Serbia și Bulgaria, o serie de circuite în România istorică, dar și o excursie inedită la Cernobîl.

Prima excursie către această destinație va avea loc la finele lunii aprilie, iar experiența de cinci zile va costa 395 de euro. Turiștii vor fi cazați la Chișinău și în Kiev și vor exista și câteva excursii opționale. Se va vizita Pripyat, orașul abandonat de către locuitori în 1986, iar turiștii vor putea vedea „roata”, grădinița și școala, piscina orășenească, clădirea Comitetului Executiv orășenesc – unde a fost creat primul centru de urgență, hotelul „Polissya” – unde a existat un post de observație pentru operațiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului nr 4, Sarcofagul- platforma de observatie, tur în jurul zonei, zona secretă Cernobîl-2 Gia- Antenele gigantice ale „ARC-1”, orașul secret din care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune.

Ofertele pentru sezonul estival în Bulgaria vin cu o reducere de până la 30%, dacă sunt achiziționate în regim de early booking și cuprind hoteluri de la 2 la 5 stele în cele mai îndrăgite stațiuni ale vecinilor de la sud de Dunăre, arată reprezentanții tour-operatorului.

Piețe de Crăciun de la 149 de euro de persoană

Cei sunt interesați de piețele de Crăciun, pot alege circuite la cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, cu preț de pornire de la 149 de euro.

Dacă vreți să schiați în Austria de Crăciun, o puteți face în stațiuni precum Zell am See, și veți avea o cazare timp de 8 nopți din 20 decembrie ce pornește de la 980 de euro. Dar la fel de bine avem oferte  și pentru restul stațiunilor cunoscute precum Tyrol, Stubai. Ischgl sau Bad Hogastein. 

„Pentru stațiunea Pinzolo din Italia avem oferte ce pornesc de la 240 de euro, la vilă de 3 stele, cu mic dejun inclus, între 27 și 31 decembrie. De asemenea, oferte există și pentru Madonna di Campiglio, Cavalese, Predazzo, Ziano di Fiemme și multe alte stațiuni cunoscute din frumoșii munți ai Italiei. Serbia vă așteaptă cu resorturile din Kopaonik, în timp ce Bulgaria își aliniază schiurile și clăparii în Bansko, Borovets, Pamporovo și Razlog.  Pentru Bansko, cea mai ieftină ofertă este la 159 de euro pentru un sejur între 13 și 20 decembrie, la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel. 

Tour-operatorul organizează și circuite în România istorică, la Mănăstirile Bucovinei, în Maramureș și la Salina Turda, prin Țara Hațegului sau în Dobrogea și Delta Dunării, acestea pornind de la 790 de lei de persoană.

„Estimăm ca anul viitor să umplem peste 1.500 de autocare cu turiști dornici de vacanțe cât mai plăcute pe litoralurile din România, Bulgaria, Grecia, Turcia și Spania. Spre exemplu, pentru Bulgaria anul acesta, deja am depășit peste 50.000 de turiști care au călătorit cu noi, din acest motiv ne și așteptăm ca pentru anul viitor cifra de afaceri să înregistreze o creștere de minim 10%. Și pentru că Revelionul vine cu pași repezi, trebuie să vă spun că hotelurile din Nisipurile de Aur și din stațiunile de munte din Bulgaria deja s-au pregătit cu petreceri cu muzica live, mâncare românească, formații autohtone și vor încinge petreceri românești până dimineața”, a mai spus CEO-ul IRI Travel.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă