Companii Stiri

Investitie de 80 de milioane de euro in Timisoara

5 aug. 2015 2 min

Investitie de 80 de milioane de euro in Timisoara

Reading Time: 2 minute

Alpha Group Investments Ltd, o divizie a grupului Alpha Bank si a TBE Business Solutions, investeste 80 de milioane de euro in lansarea unui centru comercial de ultima generatie in Timisoara.

Foto: © Rosshelen | Dreamstime.com

Proiectul, situat pe Calea Circuvalatiunii din municipiu, va fi inaugurat in 2017 si va cuprinde, pe langa componenta comerciala si de divertisment, o cladire de birouri de 7 etaje. Suprafata totala inchiriabila este de 60.000 metri patrati, din care 50.000 metri patrati suprafata dedicati retail-ului (140 de magazine) si 10.000 metri patrati pentru spatiile de birouri, avand, de asemenea, 2100 de locuri de parcare.

Contractele de preinchiriere acopera deja peste 50% din suprafata totala inchiriabila. Centrul comercial va gazdui un  hypermarket Carrefour, cu o suprafata de 11.100 metri patrati, un multiplex cu 10 sali, precum si o zona de restaurante cu peste 15 unitati si mai multe magazine de moda.

Compania responsabila de managementul proiectului este TBE Business Solutions, care va coordona intreg procesul. In prezent sunt demarate lucrarile de demolare a unitatilor existente, iar licitatia pentru lucrarile de constructie s-a incheiat. Echipele antamate in diversele etape ale acestuia sunt B2 (lead designer) Chapman Taylor (arhitect concept), ACTECTURA (birou local de arhitectura, insarcinat de procesele de autorizare si obtinere de avize) si AQUARIUS (project manager).

“Timisoara Centrum depaseste granitele unui centru comercial obisnuit. Epoca cladirii fara culoare si personalitate a apus. Am gandit o propunere cu un design contemporan, minimalist, care sa fie o solutie viabila de regenerare urbana. Amplasamentul generos merita un produs avangardist. Apropierea de centrul orasului, densitatea populatiei si profilul timisorenilor au fost principalele elemente care au stat la baza crearii acestui centru, care a imprumutat mult din spiritul si simbolistica orasului”, a declarat Ali Ergun Ergen, fondator si managing partner al TBE.

TBE Business Solutions este o companie romaneasca, infiintata in 2013 de catre  Ali Ergun Ergen.

Alpha Group Investments Ltd (“AGI”) este un instrument de investitii al Alpha Bank, care detine, printre altele, un numar important de bunuri in sectoarele imobiliar si hospitality din regiunea Europei de Sud-Est.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: