Marketing Stiri

Câteva zile până la închiderea înscrierilor pentru Produsul Anului

13 mart. 2018 2 min

Câteva zile până la închiderea înscrierilor pentru Produsul Anului

Reading Time: 2 minute

Mai sunt doar câteva zile până la încheierea înscrierilor în competiția pentru Produsul Anului 2018. Competiția, ajunsă la a noua ediție, demarează în luna aprilie. După inscriere, produsele intră în atenția unui Comitet Etic, format din profesioniști din zona de comunicare media și jurnaliști, care validează înscrierile. Produsele validate sunt declarate finaliste și vor intra în studiul de piață realizat de către compania de cercetare Exact Business Solutions pe un eșantion de minim 4000 de consumatori români, reprezentativ la nivel urban, cu vârsta cuprinsă între 18 si 54 de ani, utilizatori de internet.

Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 23 Mai, iar eticheta Produsul Anului va putea fi folosita de produsele câștigătoare imediat după anunțarea oficială a rezultatelor, timp de 12 luni, pe toate mediile de comunicare, pe teritoriul României.

Produsul Anului este o competiție internaţională, activă în peste 40 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului” este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect.

Logo-ul ”Votat Produsul Anului” este marcă înregistrată în România la OSIM din 2008 și totodata o marcă colectivă înregistrată în Franţa la INPI (Institutul Naţional de Proprietate Intelectuală) şi face obiectul unor înregistrări naţionale, comunitare şi internaţionale, în cazul celorlalte ţări.

“Pentru branduri, Produsul Anului este un util instrument de marketing. Atunci când produsele câștigătoare folosesc acest logo  pe ambalaj și în comunicarea lor către consumatori, s-a demonstrat că el reprezintă un ajutor în creșterea vânzărilor, creșterea canalelor de distribuție sau creșterea loialității față de produs. Este practic o recomandare a consumatorilor pentru consumatori”, declară Mihaela Păduraru, Country Manager, Produsul Anului România.

Conform unui studiu de piață realizat online de Exact Business Solutions pe un eșantion de 6314 consumatori români, cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani, în aprilie 2017, 51 % dintre consumatorii din mediul urban cunosc aceasta eticheta și peste 80% declară că probabil ar cumpăra un produs ce o poartă. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: