Lifestyle Stiri

Ce ceasuri se poartă vara aceasta

6 iul. 2018 2 min

Ce ceasuri se poartă vara aceasta

Reading Time: 2 minute

Ceasurile casual – sport, cele pentru înot, activități outdoor, dar și cele rezistente la șocuri sunt preferatele românilor pe timpul acestei veri.

Atunci când achiziționează ceasuri, românii sunt din ce în ce mai atenți la sezonalitate și sunt interesați să urmeze tendințele, în perioada de vară aceștia orientându-se către ceasurile casual- sport, ideale pentru vacanță. Vara, românii aleg ceasurile speciale pentru înot, pentru activități outdoor și pe cele rezistente la șocuri, accesoriazate cu curele de tip textil, sau de silicon, ce rezistă bine la la stropii de apă.

Bugetul pentru achiziția unui ceas de vară poate varia de la 150 de lei, pentru un ceas sport simplu, fără funcții, până la câteva mii de lei, în funcție de activitatea pe care utilizatorul o va desfășura (ceasuri cu funcții complexe, pentru scufundări sau activități extreme, spre exemplu). Statistic, însă, prețul mediu al unui ceas cumpărat de la WatchShop.ro în perioada de vară este de aproximativ 500 de lei.

În perioada estivală, cel mai bine vândute branduri sunt cele care oferă ceasuri sport, cu variantă de curea de silicon sau material textil și rezistente la apă. Cele mai vândute branduri sunt: Casio, Citizen, Tissot, Sekonda și Accurist. Ca și particularități ale modelelor, românii preferă cadranele rotunde și liniile simple, în cazul ceasurilor fashion, și funcțiile smart pentru ceasurile sport.

„Ceasurile au început să fie, din ce în ce mai mult, o exprimare a propriei personalități, a stilului de viață, a dispoziției. În acest context, în sezonul estival, produsele achiziționate sunt cele care transmit ideea de vară, de vacanță, de relaxare. De asemenea, activitățile desfășurate vara sunt un argument important pentru alegerea ceasului potrivit. De exemplu, cei care vor dori să urce pe munte, vor cumpăra un ceas cu busolă, care indică temperatura, presiunea atmosferică sau are alte funcții din aceeași gamă”, spune Dragoș Diaconu, CEO al WatchShop.ro.

 

 

 

 

De ce trebuie să țineți cont atunci  când achiziționați un ceas pentru vară:

În funcție de activitățile pe care le desfășoară, la achiziția unui ceas pentru perioada de vară, utilizatorii ar trebui să țină cont de câteva sfaturi oferite de specialiștii WatchShop.ro:

  • Rezistența la apă – pentru a putea fi purtat la practicarea sporturilor acvatice, înot, ceasul ar trebui să reziste la o presiune de cel puțin 10 atmosfere;
  • Indiferent dacă va fi folosit în drumeții montane sau chiar pe plajă, modelul purtat trebuie să fie testat la rezistență la șocuri;
  • Cronometru sau cronograf – dacă ceasul este purtat în timpul activităților sportive;
  • Iluminare – pentru a putea fi utilizat pe timpul nopții;
  • GPS / Busolă – un model cu aceste funcții este ideal pentru participanții la concursuri sportive;
  • Funcția de monitorizare a pulsului/ pedometru – permițând, astfel, monitorizarea evoluției formei fizice a utilizatorului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: