BizRemote by certSIGN Stiri

Ce economii își vor reveni cel mai repede din criză

10 apr. 2020 2 min

Ce economii își vor reveni cel mai repede din criză

Reading Time: 2 minute

Într-un top al țărilor care își vor reveni cel mai repede din criza economică provocată de pandemia Covid-19, Norvegia și Danemarca ocupă primele două locuri, în timp ce România se află printre primele 40 de țări.  

Pandemia de coronavirus vine cu o mulțime de incertitudini în economia globală și toate țările depun eforturi fără precedent, să țină sub control răspândirea virusului, să gestioneze cât mai bine strategiile de distanțare socială și măsurile fiscale care să stabilizeze economia. Dar atunci când focusul este pe criza din domeniul sănătății publice, stabilitatea economică este vitală.

Ca să ne facem o idee despre revenirea din actuala criză, putem să apelăm la studiul „Global Resilience Index”, realizat de FM Global, care a realizat un clasament al statelor cu cea mai mare putere de adaptare, în funcție de mai mulți factori, precum stabilitatea politică, guvernanță corporativă, sau nivelul transparenței. Potrivit acestui studiu pe podium se află Norvegia (locul întâi), urmată de Danemarca (2), Elveția (3), Germania (4) și Finlanda (5). Topul țărilor cu cea mai mare flexibilitate continua cu un alt stat scandinav, Suedia (locul 6), urmat de Luxemburg (7) și Austria (8). Ultimele două locuri din top zece sunt deținute de SUA și Marea Britanie (locul 10). 

În clasamentul realizat de FM Global, România ocupă locul 36, după Ungaria (locul 35) și înainte de Croația (37).

Danemarca, deținătoarea locului secund în clasament a luat o serie de măsuri de distanțare socială cu rapiditate: a anunțat închiderea școlilor și a businessurilor non-esențiale din 11 martie și trei zile mai târziu, pe 14 martie a închis granițele pentru cetățenii străini. Pe atunci, în Danemarca erau doar câteva cazuri de Covid-19. Măsurile s-au dovedit eficiente, pentru că, de curând, Danemarca a anunțat redeschiderea creșelor și a grădinițelor de la jumătatea acestei luni precum și redeschiderea liceelor din 10 mai.

Care sunt economiile care își vor reveni cel mai repede:

  1. Norvegia
  2. Danemarca
  3. Elveția
  4. Germania
  5. Finlanda
  6. Suedia
  7. Luxemburg

Lista compentă aici.

Foto: © Serban Enache | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: