BizRemote by certSIGN Companii

Rompetrol, alături de Crucea Roșie Română, vor achiziționa o nouă unitate mobilă de terapie intensivă

10/04/2020 3 min read

Rompetrol, alături de Crucea Roșie Română, vor achiziționa o nouă unitate mobilă de terapie intensivă

Reading Time: 3 minute

Inițiativa Fundației pentru SMURD și apelul lui Raed Arafat de a se cumpăra mai multe unități de terapie intensivă mobile (ar fi nevoie de 4 asemenea unități) au fost urmate de Rompetrol și Crucea Roșie, care vor achiziționa în parteneriat o unitate de terapie intensiva mobilă.

Această nouă unitate este identică cu cea achiziționată deja de Lidl cu Fundația pentru SMURD, astfel încât să existe o standardizare a resurselor puse la dispoziția sistemului național de răspuns în caz de pandemie sși dezastre.

Astfel, KMG International, sub brandul Rompetrol, va achiziționa în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situații de Urgență (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protecție civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achiziția unității mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferența va fi asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România.

Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.

„Suntem alături de societatea civilă și autorități în demersul lor; solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova și Bulgaria”, Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în țară pe durata pandemiei, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre, și are ca scop creșterea capacității spitalelor de îngrijire a pacienților la standard înalte.

Suntem bucuroși că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unități de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol și Crucea Roșie. Asa cum am mentionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte și existența unor astfel de unități mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situații de urgență majoră. Vă mulțumim tuturor pentru mobilizare și pentru toată susținerea arătată în aceste zile colegilor noștri. Gândurile și energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe și să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgență.

„Mulțumim Rompetrol pentru susținerea acestei inițiative de a achiziționa o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranță persoanelor afectate de infecția SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici“, Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD și Asociația Dăruiește Aripi sprijină comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino).

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil, cu proiecte ce depășesc 10 milioane USD în ultimii 12 ani, în domeniile sănătate, protecția mediului, cultură, sport. Dintre acestea menționăm sprijinul pentru Fundația pentru SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu, dar și peste 100 de proiecte comunitare la nivel național de reabilitare și dotare cu echipamente a unităților medicale.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari în perioada 2007-2019.

Credit foto: ID 106210444 © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă