Companii Finanțe Stiri

Ce finanteaza romanii prin crowdfunding

20 aug. 2015 2 min

Ce finanteaza romanii prin crowdfunding

Reading Time: 2 minute

Proiectele si cauzele inscrise de romanii cu inițiativa pe Sprijina.ro, platforma de crowdfunding lansata la mijlocul lunii iulie, au strans, pana in prezent, fonduri de peste 17.000 euro. Printre cele mai populare cauze care isi cauta, in continuare, sprijin pe platforma romaneasca de crowdfunding se numara si un lung metraj care abordeaza terorile din inchisoarea comunista de la Pitesti, cu Ion Caramitru in rolul principal.

Potrivit reprezentanților platformei de strangere de fonduri, cauze din arii diverse, de la educație, la sport, antreprenoriat, cultura sau CSR si-au cautat susținatori si donatori pe Sprijina.ro. Suma totala generata de donațiile pe platforma in mai puțin de o luna se ridica la peste 17.000 euro, in timp ce cauzele inscrise pe platforma au fost vizualizate de peste 50.000 de persoane. In prezent, platforma numara 20 cauze active, peste 600 de utilizatori, din care 31 sunt ONG-uri, si circa 310 de donații realizate. Valoarea medie a donației de pe Sprijina.ro se ridica la 245 lei.

Cea mai populara cauza de pe Sprijina.ro, activa pana pe 21 august, este filmul ”Herman – Omul din spatele terorii”, lung metraj romanesc, cu Ion Caramitru in rolul principal, care abordeaza controversatul experiment din inchisoarea Pitesti, in anii 1942-1954, din perspectiva torționarului. Aceasta a atras fonduri de peste 23.000 lei in circa 4 saptamani si a fost vizualizata pe platforma de peste 13.000 de persoane.
”Am lansat Sprijina.ro in mai puțin de o luna, si, avand in vedere rezultatele obținute in intervalul acesta, putem spune ca sunt peste asteptari. Poate cel mai bun termen de comparație, sau criteriu de evaluare, este un proiect foarte popular, care a reusit sa obțina pe Sprijina.ro, in doar 3 saptamani, mai multe fonduri decat ce a atras in 2 luni pe o platforma internaționala. Acesta si este marele nostru avantaj. Suntem un produs romanesc, care se adreseaza proiectelor locale, in spiritul valorilor si al apartenenței romanesti”, declara Remus Pakei (foto), Project Manager Sprijina.ro.

Sprijina.ro este un proiect 100% romanesc, dezvoltat de o echipa de antreprenori si specialisti cu expertiza in online, web developement, promovare si fundraising. Obiectivul platformei este de a introduce pe piata locala un nou concept de crowdfunding/strangere de fonduri, care sa acopere o arie cat mai larga de cauze si proiecte. Platforma acopera 28 de categorii de cauze/proiecte, de la antreprenoriat, la educatie, cultura, sport, mediu sau calatorii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: