BizRemote by certSIGN Management Stiri

Ce măsuri de siguranță pregătesc companiile pentru repornirea activității

5 mai 2020 2 min

Ce măsuri de siguranță pregătesc companiile pentru repornirea activității

Reading Time: 2 minute

Peste 60% dintre companiile din România se pregătesc să adopte noi măsuri de siguranță pentru ca angajații să poată reveni la locurile de muncă. Ce măsuri vor adopta companiile?

Peste jumătate dintre angajatorii din România vor reconfigura spațiile de lucru pentru a permite distanțarea fizică și 22% vor să își reducă suprafața birourilor, după cum arată rezultatele studiului PwC „Covid-19 CFO Pulse”.

 „Majoritatea companiilor au depășit faza de reacție pe termen scurt față de criza generată de COVID-19, în care s-au concentrat prioritar asupra rezolvării problemelor imediate: siguranța angajaților și supraviețuirea afacerii. Acum trebuie să se gândească cum stabilizează activitatea pentru a funcționa în noua normalitate.  O componentă esențială a acestor planuri o reprezintă redeschiderea birourilor, fabricilor și a altor spații de lucru. Din acest motiv, primele două măsuri avute în vedere sunt siguranța la locul de muncă și reconfigurarea spațiilor pentru a asigura distanțarea”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner al PwC România.

În noul context, aproape jumătate dintre companii plănuiesc să introducă permanent munca de acasă pentru rolurile care permit acest lucru, 46% vor să accelereze automatizarea și să introducă noi moduri de lucru și 44% să programeze munca în ture pentru a diminua expunerea.

În ceea ce privește impactul COVID-19 asupra afacerilor, nivelul de îngrijorare a rămas constant cu ediția anterioară a sondajului, 70% dintre liderii de finanțe arătând că sunt foarte preocupați de acest lucru și majoritatea (80%) așteaptă o scădere a veniturilor și profitului.

Din perspectiva industriei, directorii financiari ai companiilor de retail sunt cei mai îngrijorați (75%), din cauza reducerii încrederii consumatorilor, dar și a puterii de cumpărare, ca urmare a scăderii veniturilor. Cel mai scăzut nivel de îngrijorare cu privire la impactul potențial asupra afacerilor a fost raportat de liderii de finanțe din energie, utilități și resurse (57%).

Ponderea respondenților care consideră că organizația lor ar putea reveni la activitatea obișnuită („business as usual”) în termen de trei luni, în cazul în care criza ar fi încheiată astăzi, a scăzut la 49% de la 56% în ediția anterioară a sondajului.

Foto: © Elnur | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: