Lifestyle Stiri

Ce preferințe au turiștii care călătoresc în vremea pandemiei

28 iul. 2020 2 min

Ce preferințe au turiștii care călătoresc în vremea pandemiei

Reading Time: 2 minute

Turiștii care aleg să călătorescă anul acesta vor opta pentru tururile ghidate în aer liber și plimbările prin oraș în locul vizitelor la muzee, după cum arată rezultatele unui studiu realizat de GetYourGuide, care mai arată că europenii vor călători cu 15% mai mult în 2021 față de anul 2019. 

Multe state reușesc să țină pandemia sub control, dar încă există numeroase focare de infecție cu noul coronavirus în întreaga lume, ceea ce conduce la o diminuare considerabilă a turismului internațional. GetYourGuide – platforma germană de rezervare a experiențelor de călătorie – a realizat un sondaj prin care compară percepția privind călătoriile în 2021 cu felul în care au arătat planurile de vacanță în 2019.

Conform studiului, cel puțin europenii și americanii vor călători cu 15% mai mult în 2021 față de 2019.

În ceea ce privește mijlocul prin care călătorii ajung la destinația de vacanță, 40% dintre participanții la sondaj afirmă că preferă să folosească mașina personală în următoarele 12 luni, pentru mai multă siguranță.

Durata medie a vacanțelor la nivel global este de 5.8 zile pentru călătoriile în interiorul țării și de 9.0 pentru călătorii în străinătate.

Flexibilitatea rezervărilor – factorul decisiv în alegerea vacanței

Deși riscurile sanitare sunt încă prezente, cel mai important factor care influențează deciziile americanilor privind vacanțele este flexibilitatea rezervărilor: 34% dintre respondenți preferă libertatea de a se răzgândi atunci când rezervă servicii pentru vacanță. Următorii factori sunt reducerile (votate de 19% dintre participanți), locurile mai puțin aglomerate (15%), punerea la dispoziție a măștilor de protecție (8%) și tururile private (5%).

Impact financiar

Chiar dacă toate țările au adoptat măsuri pentru susținerea celor afectați de perioada de carantină, mulți oameni au simțit un impact considerabil asupra veniturilor din ultimele luni. Dintre cele șase țări participante la studiu, se pare că cetățenii germani s-au bucurat de cea mai mare stabilitate economică, 62% dintre respondenți afirmând că au aceeași situație financiară ca înaintea pandemiei, fiind urmați de francezi (55%). De cealaltă parte, doar 40% dintre italieni au declarat același lucru.

În ceea ce privește schimbările în bine ale veniturilor, 20% dintre participanții din SUA au o situație financiară mai bună decât înaintea pandemiei de coronavirus. Clasamentul arată aproximativ la fel și în cazul bugetelor de vacanță, germanii și americanii așteptându-se la aproximativ aceleași cheltuieli ca în anii precedenți.

„Chiar dacă restricțiile de călătorie din lumea întreagă limitează vacanțele celor mai mulți dintre noi, studiul nostru arată că oamenii nu s-au oprit niciodată din a visa la noi aventuri și explorări”, afirmă Emil Martinsek, Chief Marketing Officer la GetYourGuide. „Acum, când relaxarea restricțiilor ne ajută să reluăm planurile de vacanță, este clar că flexibilitatea de a schimba sau a anula rezervările pe care le facem este prioritară. De aceea, am revizuit politica de anulare a rezervărilor, oferind călătorilor de pretutindeni o grijă în minus atunci când își fac bagajele pentru concedii: anularea gratuită și reprogramarea experiențelor GetYourGuide cu până la 24 de ore înainte vor oferi călătorilor mai multă siguranță în timpul planificărilor”, adaugă Emil Martinsek

Foto: © Anyaberkut | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: