Stiri Tech

Ce telefoane Huawei primesc update-ul la EMUI 10.1

18 aug. 2020 3 min

Ce telefoane Huawei primesc update-ul la EMUI 10.1

Reading Time: 3 minute

Huawei Consumer Business Group anunță programul global de lansare pentru EMUI 10.1, prezentat pentru prima dată în timpul lansării seriei Huawei P40, în luna martie a acestui an.

EMUI 10.1 este bazat pe modelul de tehnologie distribuită HUAWEI, pentru o experiență îmbunătățită pe mai multe dispozitive, astfel încât acestea să funcționeze împreună ca un super dispozitiv.

Ca parte a acestui ecosistem, HUAWEI a introdus funcții noi precum Multi-Window și a îmbunătățit capabilitățile funcției Multi-Screen Collaboration deja existente.

EMUI 10.1 este acum disponibil pe Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei Mate 20 RS, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate Xs, Huawei nova 5T, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei P40 Lite, Huawei P40 Lite E. HUAWEI promite că lista va fi extinsă.

Celia și Huawei MeeTime, în curând în România

EMUI 10.1 marchează debutul internațional al asistentului vocal Huawei Celia, răspunsul companiei chineze la Siri și Google Assistant. Asistentul Celia este accesat prin apăsarea butonului de pornire pentru o secundă sau prin comanda vocală „Hei, Celia”.

Celia folosește funcțiile AI pentru a recunoaște obiecte, a controla redarea media, a trimite mesaje text sau chiar facilita traducerea față în față. Inițial, Celia va suporta trei limbi – engleză, franceză și spaniolă și va fi lansată pentru modelele Huawei Mate 30 și Huawei Mate 30 Pro în Regatul Unit, Franța, Spania, Mexic, Chile, Columbia și Africa de Sud, și apoi în mai multe țări din lume, printre care și România.

HUAWEI MeeTime este o aplicație de apelare video care oferă calitate Full HD de până la 1080p între dispozitive Huawei. Tehnologia Huawei de recunoaștere facială asigură claritatea subiectului în condiții de luminozitate scăzută, iar algoritmul Super Resolution compensează calitatea imaginii chiar și când recepția semnalului este slabă. Cu această aplicație, utilizatorii pot partaja ecranele între ele și marca anumite zone, în cazul în care apare această nevoie în timpul unei discuții.

Ce aduce nou EMUI 10.1

După ce EMUI 10 a adus Always on Display (AOD), în versiunea 10.1 avem un display always-on randat 3D, care separă cifrele digitale de fundal într-o structură cu mai multe straturi. Utilizatorii vor avea pe EMUI 10.1 și trei animații de deblocare cu amprentă, inspirate de elementele pământ, foc și apă.

Glisarea de la margini spre interior scoate la iveală o bară laterală din care pot fi trase aplicațiile, inițiind noua funcționalitate Multi-Window. Utilizatorii pot lucra pe două aplicații simultan – pot muta imagini, text și fișiere cu drag and drop dintr-o aplicație în alta, în aceeași fereastră. Iar notificările plutitoare facilitează răspunsul la mesaje, fără ca utilizatorul să fie nevoit să închidă aplicația curentă.

Pentru a garanta o animație de derulare fluidă și naturală pentru privire, HUAWEI a adăugat Friction Slide, care realizează accelerarea optimă a imaginii chiar și la rate de refresh diferite.

Funcția Huawei Share, lansată inițial pentru transmisii de date de mare viteză între smartphone-uri și laptop-uri, poate acum facilita transferuri între dispozitive 1+8, incluzând smartphone-uri, laptop-uri, boxe inteligente, tablete și nu numai.

Funcția Multi-Screen Collaboration facilitează interconectarea între smartphone-urile și laptopurile HUAWEI, astfel încât ambele dispozitive pot fi utilizate pe un singur ecran. EMUI 10.1 aduce funcții îmbunătățite pentru această aplicație, precum preluarea apelurilor audio sau video pe laptop, folosirea aplicațiilor de pe laptop pentru a deschide fișiere și hyperlink-uri pe smartphone sau chiar folosirea conectivității celulare a telefonului pe computer, printr-o singură atingere.

Ecosistemul distribuit al HUAWEI le permite utilizatorilor să acceseze imagini între platforme prin intermediul funcției Cross-Device Photo Gallery. De exemplu, dacă un utilizator are câteva imagini pe smartphone și alte imagini pe laptop, prin conectivitatea între dispozitive va putea să vadă și să caute prin toate fișierele pe un singur ecran, cu condiția ca acestea să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi AP și la același ID HUAWEI.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: