fbpx
CSR Stiri

Finanțare de 1 milion de euro pentru ONG-uri2 min

04/04/2018 2 min read

Finanțare de 1 milion de euro pentru ONG-uri2 min

Reading Time: 2 minute

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile au lansat astăzi programul de finanțare ce va oferi organizațiilor neguvernamentale din România granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.

#ÎNSTAREDEBINE va oferi sprijin organizațiilor din toată țara să deruleze proiecte sustenabile pentru România și care răspândesc în comunitatea lor și aduc beneficiarilor „starea de bine”.

Programul se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă, valoarea maximă a finanțării acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro).

O atenție specială în finanțare va fi acordată proiectelor pentru zonele rurale: astfel, 25% din totalul proiectelor sprijinite se vor adresa comunităților și beneficiarilor din mediul rural.

Detalii suplimentare despre program, modalitatea de aplicare, etapele de selecție pot fi accesate pe site-ul www.instaredebine.ro.

„Ultimii doi ani și în special 2017 au fost ani destul de dificili pentru organizațiile neguvernamentale. Au apărut noi dificultăți, cele mai mari dintre acestea fiind legate de finanțarea sectorului. Finanțatorii instituționali mari, tradiționali, ai sectorului sunt într-o perioadă de pauză sau s-au retras. Mai mult, câteva dintre politicile fiscale care încurajau sectorul asociativ într-o formă sau alta, au dispărut sau au fost puse foarte serios sub semnul întrebării, cum a fost cazul facilității 2% anul trecut. ONG-urile compensează cu greu această situație, mai ales cele mici, care nu au acces la fondurile structurale. #ÎNSTAREDEBINE vine în întâmpinarea lor, cu o modalitate de finanțare prietenoasă, adaptată, care oferă sprijin și în timpul derulării proiectelor prin traininguri, workshop-uri și evenimente de networking gândite să le dezvolte capacitatea organizațională. Suntem extrem de bucuroși să lansăm această inițiativă alături de Kaufland și ne dorim ca exemplul să fie luat și de alte companii din România”, a declarat Ionuț Sibian, director executiv Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Programul #ÎNSTAREDEBINE este dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România.

One Comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *