Stiri Business Companii Tech

Vânzările de sisteme de alarmă, în creștere cu 20%

22 feb. 2024 2 min

Vânzările de sisteme de alarmă, în creștere cu 20%

Reading Time: 2 minute

Siguranța locuinței devine o preocupare tot mai mare în rândul românilor, în contextul în care circa 40% dintre aceștia intenționează să achiziționeze și să monteze un sistem de alarmă în 2024, potrivit unei analize a Atu Tech, (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate.

În 2023, piața sistemelor de alarmă din România a înregistrat o creștere cu circa 20%,
reflectând o adaptare rapidă la noile tehnologii. O atenție specială a fost acordată soluțiilor wireless, în contextul în care estetica și funcționalitatea devin criterii esențiale de selecție, pe lângă nevoia crescută de securitate.

Este cerere foarte mare pentru sisteme de alarmă wireless profesionale. Oamenii pun tot
mai mult accentul pe calitatea vizuală a spațiilor, și nu doresc să tragă cabluri prin case pentru conectarea sistemelor de alarmă. De asemenea, tot mai mulți producători au adus în portofoliu alarme wireless profesionale certificate. Totodată, în ultimii 3-4 ani, datorită intrării unor noi concurenți pe piață, precum Hikvision și Ajax, au început și vechii producători, ca Paradox și DSC, să îmbunătățească gama wireless profesională”
, spune Sorin Felea, Director Atu Tech, menționând că, în prezent, sistemele de alarmă wireless profesionale au ajuns la un nivel de preț mult mai bun față de anii anteriori.

Prețuri de la 2.000 de lei

Inovația tehnologică și ajustările de preț au contribuit la accesibilitatea sistemelor profesionale, cu prețuri începând de la 2.000 lei pentru un sistem aferent unei locuințe de 100 de metri pătrați. În contrast, sistemele de alarmă smart-home wireless oferă opțiuni mai economice, începând de la 378.99 lei, cu funcționalități avansate și integrare în ecosistemele smart ale locuințelor. Iar în medie, un sistem de alarmă cablat, costă între 1.500 și 2.000 de lei.

Ce se caută

Piața evidențiază o preferință clară pentru sistemele care oferă gestionare ușoară prin aplicații mobile, integrarea senzorilor de incendiu și posibilități de extensie cu alte dispozitive smart, precum electrocasnice, întrerupătoare, prize smart, relee smart, automatizări de poarta, automatizări de ferestre etc. Aceste tendințe sunt impulsionate de dezvoltarea sectorului construcțiilor și de necesitatea crescută de protecție în fața infracțiunilor.

Array

Articole pe aceeași temă: