Lifestyle Marketing Stiri

Ce whisky se vinde cu 60.000 dolari sticla?

20/07/2018 3 min read

Ce whisky se vinde cu 60.000 dolari sticla?

Reading Time: 3 minute

The Macallan lansează The Genesis Decanter, un nou whisky în ediție limitată, single malt cu o vechime de 72 de ani.

Noul whisky va fi lansat la nivel global începând cu luna august 2018, într-o ediție limitată de 600 de sticle, la un preț de 60.000 USD / 70cl. Acesta este cel mai vechi whisky lansat vreodată de distilerie pentru a sărbători un moment important în istoria brandului, lansarea noii distilerii.

Noua ”Distilerie și Experiență pentru Vizitatori” este proiectată de arhitecți de la  Rogers Stirk Harbour + Partners.

”The Macallan 72 Years Old este un single malt incredibil de rar, definit de mulți ani de dedicare și măiestrie. Fiind cel mai vechi whisky îmbuteliat de noi, aceasta reprezintă o ocazie cu adevărat monumentală de a sărbători noua și remarcabila noastră Distilerie. Deși este delicat din toate punctele de vedere, acest whisky oferă o experiență intensă care confirmă distinsa istorie a The Macallan.” – Nick Savage, Maestrul Distilator de la The Macallan

Fiecare sticlă este fabricată manual de maeștri artizani.

”Noua și minunata noastră Distilerie reprezintă atât un tribut față de tradițiile whisky-ului nostru și mediul natural din Speyside, cât și o viziune futuristă, care privește înainte către următorul capitol din viața The Macallan. Designerii Lalique dețin o adâncă și reală înțelegere a spiritului The Macallan, fiind partenerii noștri de peste un deceniu. Interpretarea lor a acestei capodopere de design în cristal depășește excepționalul. Măiestria și creativitatea lor nu încetează să ne minuneze și să ne inspire, iar extraordinara noastră colaborare reflectă rolul însemnat pe care designerii Lalique l-au jucat în istoria The Macallan.” – Ken Grier, Director de Creație la The Macallan.

”Firma de design Lalique este foarte onorată de asocierea cu un moment atât de important în istoria The Macallan, prin crearea acestei sticle comemorative. Parteneriatul nostru de lungă durată cu The Macallan, care a început în urmă cu mai bine de un deceniu, se bazează pe valorile comune de excelență, măiestrie și creativitate, iar arhitectura cu adevărat spectaculoasă și nemaivăzută a noii „Distileriie și Experiență pentru Vizitatori” a reprezentat o adevărată sursă de inspirație pentru designul acestei sticle,” a declarat Silvio Denz, Președintele Lalique.

The Genesis Decanter este expus într-o cutie personalizată, proiectată de Burgess Studio și inspirată de interiorul Distileriei și este acoperită cu un capac de lemn curbat, purtând o amprentă luată direct din dispunerea circulară a celor trei noi distilerii. Fabricat manual din cele mai fine materiale de către fabricantul de mobilă furnizor al Casei Regale NEJ Stevenson, folosind doar lemn din surse sustenabile, exteriorul este din lemn ovangkol în stil cascadă, cu fiecare vas sculptat din mahon stratificat cu arțar deschis. Toate căptușelile și accesoriile sunt aplicate manual, din piele întoarsă și țesătură, încuietorile și balamalele fiind realizate din alamă masivă.

Fondat în 1824, The Macallan este unul dintre cele mai apreciate și mai premiate whisky-uri Single Malt din lume.

Înființată în 1888, compania Lalique reprezintă una dintre bijuteriile coroanei industriei cristalului din Franța. René Lalique, renumit drept inventator al artei moderne a bijuteriilor, a devenit un maestru în arta sticlăriei. În timp, numele său a devenit un puternic simbol al unei expertize unice, sinonim cu luxul, excelența, creativitatea și stilul artistic apreciate la scară largă. Prin activitatea sa contemporană în șase domenii de activitate, Lalique reînvie și continuă munca creatoare și eclectică a fondatorului său: bijuterii, obiecte decorative, design interior, parfumuri, artă, precum și ospitalitate. Toate obiectele din cristal sunt fabricate manual în singura unitate de producție a companiei, care se află în regiunea Alsacia din Franța încă din anul 1921. www.lalique.com

The Macallan face parte din portofoliul companiei BDG Import, alături de alte branduri precum: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Metaxa, Evian, Jagermeister, Budweiser Budvar, Bols, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Bacardi, MARTINI®, Grey Goose, Bombay Sapphire, Dewars, The Famous Grouse, Armand de Brignac Champagne, TRUE 100% Natural Energy Drinks.

BDG Import este singura companie din acest domeniu ce deține în parteneriat o rețea de distribuție HoReCa în București, Cluj și Timișoara fiind totodată prima companie care își comercializează și promovează produsele în canalul online prin site-ul www.beicevrei.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă