Lifestyle Stiri

Cea de-a patra editie INSTALART continua in toata tara

6 iun. 2016 2 min

Cea de-a patra editie INSTALART continua in toata tara

Reading Time: 2 minute

Sambata, 4 iunie s-a incheiat proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank. Cea de-a patra editie Instalart a reunit sase proiecte de design destinate mediului urban propuse pentru TUB/ PIDU CENTRAL BUCURESTI, proiect initiat de arhitectul Mario Kuibus si agreat de Primaria Capitalei. Din toamna, proiectul Instalart va putea fi vazut si in Cluj, Iasi, Timisoara.

Cea de-a patra editie Instalart face parte din circuitul Romanian Design Week 2016. Aceasta s-a incheiat sambata, 4 iunie, printr-o petrecere- finsaj, iar invitati speciali ai evenimentului au fost Nopame si Better Than Nada/ Corvin + Calin (Dj No Clue).

Dupa ce va fi expus in aceasta vara in Bucuresti Mall si Plaza Romania, proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank se va extinde in toata tara, astfel ca in acesta toamna va fi implementat si in Iasi, Cluj si Timisoara.

Expozitia va fi deschisa publicului incepand cu 7 iulie la Bucuresti Mall, urmand ca din 7 august sa poata fi vizitata la Plaza Romania.

Anul trecut obiectul a creat context. Anul acesta contextul a propus obiect. In 2016 Instalart il prezinta pe Mario Kuibus, arhitect, caruia nu-i place cum suna “Bucuresti, Micul Paris”. A initiat in 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru Bucuresti si strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrala a PIDU CENTRAL BUCURESTI, proiect agreat, aprobat si adoptat de Primaria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibus de a reconsidera sintagma “Bucuresti-Micul Paris“ este realizat.

In paralel, Instalart a invitat sase nume mari in design-ul romanesc sa interactioneze cu TUB-ul lui Mario Kuibus. Fiecare a gandit cate un obiect, o instalatie, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibus, sustinute de partenerii Instalart astfel:

Dorin Stefan – “Omagiu lui Andrei Cadere” sustinut de Plaza Romania

Corvin Cristian – “Restitutie” sustinut de Bucuresti Mall

Robert Marin – “Bucur” sustinut de Stella Artois

Mihai Popescu – “Portobello Stradale” sustinut de Brikston

Stefan Barutcieff – “Museum Line” sustinut de Kerrock

Madalin Gheorghe – “The ExFormation Panel“ sustinut de Biutiful

Proiectul lui Mario Kuibus, TUB/PIDU, este sustinut de Collective.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) are ca direcţie majora crearea unui Centru al Bucureştiului competitiv la nivel naţional şi internaţional. Au fost definite cele mai importante spatii publice si cele mai interesante repere turistice din zona centrala, cuprinse intr-un traseu de doua ore pe jos sau o jumatate de ora cu bicicleta.

Desfasurarea proiectului poate fi urmarita pe pagina de facebook InstalArt si pe www.instalart.ro/obiect_004.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: