Finanțe Stiri

CEC Bank, bancă parteneră în programul Start-Up Nation

31 iul. 2017 2 min

CEC Bank, bancă parteneră în programul Start-Up Nation

Reading Time: 2 minute

CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuția Alocației Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării și gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation.

CEC Bank va acorda credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei, arată banca, într-un comunicat de presă.

 „Grație parteneriatului cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, CEC Bank vine și de această dată în sprijinul segmentului IMM, lansând un produs de finanțare avantajos și ușor de accesat. Prin misiunea asumată, CEC Bank urmărește cu precădere finanțarea IMM-urilor, a agriculturii și a administrațiilor publice locale, banca fiind un element activ în susținerea programelor guvernamentale, implicându-se pe parcursul timpului în derularea unor programe precum Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare (START), Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microintreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri (SRL-D), Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici și mijlocii, Programul de garantare a creditelor pentru IMM sau Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președinte-Director General CEC Bank.

 Principalele caracteristici ale creditului punte acordat de CEC Bank:

  •  dobândă fixă: 3,99%/an;
  •  comision de analiză: 0,5% din valoarea creditului, perceput la data depunerii dosarului;
  •  comision de gestiune: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit;
  •  comision de rambursare anticipată: 0%;
  •  comision de acordare: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit;
  •  termen de creditare: maximum 12 luni;
  •  garanții: 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM; în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul Programului.

Dobânzile și comisioanele practicate de bancă, precum și comisionul de garantare a creditului către FNGCIMM vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.  

Mai mult, prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri și Fonduri Europene existente la nivelul rețelei teritoriale a Băncii, clienții beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanțiile solicitate s.a., în vederea alegerii produsului optim de finanțare și a constituirii dosarului de credit. 

Informații suplimentare despre produsele și serviciile băncii pot fi obținute în orice unitate CEC Bank, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul băncii, www.cec.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: