Lifestyle Stiri

Unde pleacă românii în city-break?

25/11/2016 < 1 min read

Unde pleacă românii în city-break?

Reading Time: < 1 minut

Sibiu, Brașov și Cluj sunt cele mai populare destinații de city break din România, iar Praga, Barcelona și Roma, cele mai atractive orașe pentru pasionații de călătorii care vor petrece concediul în afara granițelor țării.

Cei mai mulți români își planifică o vacanță de tip city-break pentru perioada următoare, potrivit rezultatelor unui studiu realizat în luna noiembrie de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Comparativ cu anii trecuți, când procentul celor care intenționau să plece într-o scurtă călătorie, era unul foarte mic, anul acesta, studiul a arătat că aproape 35% dintre respondenți intenționează să plece într-un city-break în România.  

Majoritatea românilor (70% dintre respondenții studiului) plănuiesc să plece într-un city-break atât în România, cât și în străinătate.

Perioada sărbătorilor de iarnă și a concediilor se apropie, iar cei mai mulți români se gândesc la vacanță. Pentru aproape 43% dintre aceștia, pe lista destinațiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se află orașele Praga, Barcelona și Roma. Surpriza studiului realizat de hotelguru.ro vine din numărul mare de români (aproximativ 35%), care își doresc un city-break în România, în următoarea perioadă. Dorința de a cunoaște mai bine țara, siguranța, prețurile accesibile și frumusețea peisajelor se află printre principalele motive pentru care România prezintă interes în ceea ce privește călătoriile de câteva zile. În opinia românilor, vacanțele în Sibiu, Brașov, Sighișoara, și Cluj rivalizează cu cele oferite de marile capitale europene. La polul opus, Baia Mare și București se numără printre orașele care nu impresionează turiștii români.

Mai bine de jumătate dintre participanții la studiu au menționat că bugetul alocat unei vacanțe de tip city-break în România este sub 600 de lei. Pentru 31,1% dintre români, bugetul alocat se încadrează între 600 și 1.000 de lei.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă