Business Companii Stiri

Farmec așteaptă avizul de la Cantacuzino ca să înceapă producția de dezinfectanți

3 apr. 2020 < 1 min

Farmec așteaptă avizul de la Cantacuzino ca să înceapă producția de dezinfectanți

Reading Time: < 1 minut

Compania clujeană Farmec a urgentat începerea producției de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe și a solicitat ajutorul Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Ministerul Economiei, încă de la început, a răspuns promt și s-a implicat pentru a grăbi demararea producției de dezinfectanți.

Conform Regulamentului UE, procesul de avizare a dezinfectanților noi impune efectuarea unor teste care până la declararea stării de urgență, se puteau efectua doar în laboratoare autorizate externe, iar durata lor era de circa 45 de zile. Prin ordonanță militară a fost autorizat  să dea astfel de avize Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

Farmec a trimis în data de 30.03.2020 mostre pentru dezinfectanți la Institutul Cantacuzino și a primit asigurările că avizele vor fi emise în decurs de câteva zile. Însă nu le-a primit încă.

Între timp, la nivelul companiei se întreprind toate eforturile pentru planificarea și asigurarea materiei prime necesare, în special a alcoolului etilic, care este disponibil în cantități foarte mici în țară, depinzând de producătorii locali autorizați. De asemenea, pentru a putea începe producția în cel mai scurt timp posibil, se lucrează intens pentru identificarea și achiziția de ambalaje.

Până la startul producției de biocide, Faremec a început să fabrice două igienizante pentru mâini, pe care le livrează deja de două săptămâni către instituții și companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: