Management Stiri

Cei mai activi angajatori

30 mart. 2017 2 min

Cei mai activi angajatori

Reading Time: 2 minute

Companiile din retail și din industria business process outsourcing (BPO) au fost cei mai activi angajatori, în primul trimestru al acestui an.

Oglindă, oglinjoară, care sunt cei mai mari angajatori din țară? Ei bine, la această întrebare poate răspunde un studiu realizat de portalul de recrutare eJobs și dat astăzi publicității. Potrivit acestuia, cei mai mari 50 de angajatori din piața locală, în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile, au căutat să recruteze în total aproape 5.600 de angajați în primul trimestru din 2017. Cele mai multe joburi au fost scoase la bătaie în industrii precum retail, BPO, auto, pharma, dar și în cel bancar sau de telecomunicații.

Românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție 700 de joburi noi în companiile de retail clasate în topul primilor 50 cei mai activi angajatori pe eJobs, cele mai multe poziții fiind deschise în cadrul Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) și Mega Image (78). Un număr similar de joburi au fost disponibile în primul trimestru al acestui an și în companii de BPO precum Accenture, Genpact sau Wipro.

În clasament urmează sectoarele auto, transporturi și farmaceutic, cu peste 500 de poziții disponibile fiecare, în companii precum Renault Grup sau transportatori printre care Geotrade International, respectiv Farmacia Punkt, Mediplus sau Farmexpert. Iar aproximativ 350 de poziții au fost disponibile și în sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs în primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank și Garanti Bank. Printre celelalte sectoare clasate în top se numără telecomunicațiile, cu aproximativ 250 de joburi, distribuția cu 240 de joburi și industria jocurilor, cu 230 de poziții disponibile în primele trei luni din 2017.

Preferințele candidaților coincid cu clasamentul celor mai activi angajatori. Astfel, companiile din domeniul retail au strâns peste 45.000 de aplicări la joburile publicate pe eJobs în primul trimestru. Foarte căutate au fost și locurile de muncă din domeniul distribuției, cel mai activ angajator din domeniu, anume Interbrands, înregistrând un volum de aproximativ 15.000 de aplicări pentru cele peste 110 poziții deschise. Nu în ultimul rând, joburile din sectoarele auto și farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanți fiecare.

„Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creștere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO și auto, însă vedem un interes accentuat și în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este de exemplu industria bancară”, declară Bogdan Badea, Head of Sales eJobs.

În ceea ce privește regiunile cu cele mai multe locuri de muncă publicate pe eJobs în primul trimestru din 2017, clasamentul este condus de capitală, cu 17.756 de locuri de muncă disponibile, și de vestul și nord-vestul țării, unde companiile care recrutează prin platforma eJobs au scos la bătaie aproape 13.200 de joburi. Partea de est (nord-est si sud-est) au fost aproape 8.000 de poziții deschise, iar companiile din centrul țării au căutat să recruteze peste 5.400 de angajați. Nu în ultimul rând,  regiunea de Sud-Muntenia a înregistrat 3.148 de joburi pe platforma eJobs în primul trimestru.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: