Stiri Tech

Cel mai important Health Hackathon din România

1 aug. 2017 < 1 min

Cel mai important Health Hackathon din România

Reading Time: < 1 minut

Smart Everything Everywhere (SEE), organizație fondată de inițiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, își unesc forțele pentru a organiza în România cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Evenimentul va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru înscrieri va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017.

Misiunea „Hacking Health” este de a reuni profesioniști și mentori din domeniul sănătății, dezvoltatori și arhitecți de software, studenți, tineri antreprenori din domeniul IT, precum și experți din industria și managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România și cu un efect pozitiv sistemic. Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare.

Inițiativa „Hacking Health” a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel național, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește procesul de digitalizare a economiei, în ciuda recomandărilor venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât din zona medicală, cât și cea economică. Inițiativa vine și în sprijinul obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT setat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății.

© Ammentorp | Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: