Companii Stiri Tech

Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiș din Europa, la granița României

8 oct. 2020 < 1 min

Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiș din Europa, la granița României

Reading Time: < 1 minut

Împreună cu E.ON, Audi a construit un parc solar pe acoperișurile a două centre logistice la sediul său din Győr – Ungaria, pe o suprafață de aproximativ 160.000 de metri pătrați. Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiș din Europa, cu o putere maximă de 12 megawați, situat în sediul fabricii Audi Ungaria (foto).

Într-un proiect comun cu E.ON Ungaria, Audi a pus la dispoziție zona de acoperiș a celor două centre logistice, fiecare cu o dimensiune de aproximativ 80.000 de metri pătrați, pentru construcția parcului de energie solară. E.ON a instalat cele 35.000 de module solare care acum au devenit operaționale. Parcul solar va furniza anual peste 9,5 gigawatti oră (GWh) de energie regenerabilă. Acest lucru este suficient pentru a acoperi necesarul de energie electrică pentru circa 5.000 de gospodării în fiecare an și va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 6.000 de tone.

”Obiectivul nostru este clar: până în 2025, toate sediile Audi ar trebui să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2”, a declarat Peter Kössler, membru al Consiliului de administrație al Audi Production. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: