Stiri Tech

Retailerul telecom iHunt, la a doua emisiune de obligațiuni

1 apr. 2021 2 min

Retailerul telecom iHunt, la a doua emisiune de obligațiuni

Reading Time: 2 minute

Retailerul online și producătorul de telefoane mobile și gadget-uri iHunt listează a doua sa emisiune de obligațiuni corporative la Bursa de Valori București, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare.

Emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei și cuprinde 70.000 de obligațiuni cu o maturitate de patru ani și o valoare nominală de 100 lei/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise în ianuarie 2021 și au o dobândă fixă de 8,75%, plătibilă semestrial.

Obligațiuni pentru 84 de investitori

Succesul celor două runde de finanțare derulate de iHunt în decurs de trei luni pe piața de capital demonstrează că investitorii de la BVB sunt atenți la oportunitățile de investiție și sunt dispuși să investească în companiile cu perspective de dezvoltare. În ultimii aproape doi ani și jumătate am văzut că interesul pentru finanțarea prin piața de capital este într-o continuă creștere, pentru că vorbim de 43 de runde de finanțare prin obligațiuni, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro. De asemenea, 8 companii s-au listat în acest interval de timp, iar capitalizarea lor a ajuns la peste 170 milioane de euro. Interesul antreprenorilor, dar și al Statului, pentru atragerea de finanțare prin piața de capital a atras și atenția investitorilor activi, dar și noi investitori în piață, astfel că numărul acestora a urcat cu 12.000 anul trecut, la 66.000. Vedem că această dinamică va continua în acest an, peste 20 de companii fiind în diverse etape de pregătire pentru venirea la BVB”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

iHunt a derulat în ianuarie 2021 un plasament privat pentru vânzare de obligațiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 8,6 milioane lei, față de valoarea vizată de 7 milioane lei, astfel că plasamentul s-a încheiat încă din prima zi. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie și au fost alocate unui număr de 84 investitori de retail.

iHunt Technology Import Export și-a început activitatea în anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile și accesorii din China, cu doi angajați și cu un capital social de 200 lei. Societatea s-a dezvoltat rapid, iar în iulie 2019 s-a listat pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB. La finalul primei zile de tranzacționate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar în prezent, societatea are o capitalizare de aproape 98 milioane lei.

Societatea este finalistă a ediției 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, derulat de BVB pentru susținerea și familiarizarea antreprenorilor români cu mecanismele pieței de capital și accesarea de finanțare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: