Analize Companii Stiri

Cel mai scump apartament din București. Cât a costat?

28 dec. 2017 3 min

Cel mai scump apartament din București. Cât a costat?

Reading Time: 3 minute

Dacă vă întrebați care a fost cel mai scump apartament din București anul acesta, răspunsul poate fi dat de agenții Nordis, compania de real estate care a intermediat cea mai mare tranzacție de vânzare a unui apartament de lux din București, în 2017, respectiv un penthouse situat în zona Primăverii, la prețul de promovare de 2.900.000 euro plus TVA. Apartamentul este situat într-o clădire nouă, proprietatea beneficiază de terase cu o suprafață totală de 200 mp, cu o priveliște panoramică asupra cartierului Primăverii și a parcurilor Herăstrău și Bordei.  Apartamentul este dispus pe două niveluri și are în total o suprafață utilă de 400 mp și cinci camere (living cu bucătărie, birou și trei dormitoare, fiecare cu dressing propriu), plus cinci băi și sală de fitness. Prețul include și două locuri de parcare în garajul subteran al clădirii.

 În 2017, compania Nordis a intermediat vânzarea de proprietăți în valoare cumulată de aproximativ 14.000.000 euro, cuprinzând locuințe de nivel mediu plus și premium, situate în zona de centru-nord a Bucureștiului.

Pe segmentul locuințelor de lux, s-a majorat cererea pentru locuințe noi, de 3 camere

Dintre apartamentele vândute de Nordis în 2017, peste 45% sunt situate in imobile livrate după anul 2015, un procent cu 15% mai mare decât în 2016.

Cele mai solicitate au fost apartamentele noi, cu trei camere: 48% dintre cumpărătorii de lux au ales apartamente cu 3 camere, 31% cu 4 camere și 21% cu 1, 2 sau 5 camere.

„În ceea ce privește rezultatele companiei, în 2017, Nordis a înregistrat o creștere cu 12% a cererii de cumpărare și cu 9% a numărului de tranzacții intermediate, iar cifra de afaceri a crescut cu 19%, față de anul precedent. Estimăm o creștere similară și pentru 2018.  Focusul anului 2017 pentru Nordis a fost finalizarea ansamblului propriu de locuințe Nordis Residence – Herastrău Park, situat în zona Herăstrău – Șoseaua Nordului. O parte din apartamente au fost cumpărate de investitori, în faza de construcție a imobilului și revândute, cu profit de până la 40%”, declară Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.

Tendințele anului viitor

Pentru segmentul locuințelor de lux, în 2018 vor conta mai mult facilitățile ansamblurilor și calitățile de tip green building

”Ne așteptăm ca în anul 2018 să se înregistreze o creștere a pieței imobiliare cel puțin similară cu cea din 2017, posibil chiar puțin mai mare. Estimăm că va fi o cerere mai mare în zona proprietăților din ansambluri noi, cu facilități incluse, iar imobilele care urmăresc trendul de green building cu siguranță vor fi apreciate. Protecția pentru mediu, costul mai redus cu utilitățile, un mediu mai sănătos în interiorul locuințelor sunt argumente de prim rang, pentru cumpărătorii actuali, care aleg astfel de proprietăți” – Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis ¬ Development, de dezvoltare imobiliară, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare și Nordis Premium Properties, de intermediere și investiții imobiliare.

Din 2016 Nordis a intrat și pe segmentul dezvoltării imobiliare, prin brandul propriu de apartamente Nordis Residence. În 2017, Nordis are in lucru șapte proiecte imobiliare, aflate in diferite stadii de dezvoltare.

Ca agenție imobiliară Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: