Lifestyle

Cele mai așteptate filme ale anului și zeci de invitați

14 iun. 2018 2 min

Cele mai așteptate filme ale anului și zeci de invitați

Reading Time: 2 minute

Între 20 și 24 iunie, Festivalul Internațional de Film Transilvania ajunge la Sibiu. Cele mai așteptate titluri ale anului, premiere mondiale, proiecții în aer liber și zeci de invitați speciali vor transforma orașul, timp de 5 zile, în capitala filmului, spre încântarea sibienilor  și a turiștilor veniți din întreaga lume. Cea dea 12-a ediție TIFF Sibiu se va deschide miercuri, pe 20 iunie, cu proiecția celui mai mai recent film regizat de celebrul Wes Anderson. Insula câinilor/ Isle of Dogs va rula de la ora 22:00,  în Piața Mare – spațiu ce va găzdui seară de seară de seară evenimente la care sunt așteptați mii de cinefili.

Florin Piersic TIFF2918 Foto Vlad Cupsa

Proiecții în aer liber sunt programate după lăsarea serii și în Parcul Cetății, un nou spațiu alternativ, special amenajat, în care cinefilii sunt invitați zilnic să se bucure de atmosfera de festival, după ora 17:00, în zona de lounge. Vineri seară la ora 22:00, provocăm o întâlnire neobișnuită între pionierii snowboardingului din Norvegia și cei din Romania. Trei dintre protagoniștii filmului documentar There’s Always Next Season, printre care si regizorul Carl Christian Lein Størmer, s-au decis să împărtășească în premieră povestea începuturilor snowboardingului în Tromso, chiar comunității iubitorilor de sporturi de iarnă din Sibiu. Sâmbătă seară, filmul verii se vede la TIFF. Charleston, în care Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu devin protagoniștii unei povești tragi-comice despre iubiri pierdute, va fi proiectat în prezența echipei. Tot aici, pe 20 iunie, de la aceeași oră, va rula Foxtrot (r. Samuel Maoz). Povestea inspirată de conflictul israeliano-palestinian a fost distinsă cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și a câștigat nu mai puțin de 8 trofee Ophir la ,,Oscarurile israeliene’’. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare și Parcul Cetății.

Ediția cu numărul 12 se va încheia cu o seară de gală. Actorul Florin Piersic, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale cinemaului autohton, va fi invitat pe 24 iunie, de la ora 22:00, în Piața Mare, la proiecția filmului Parașutiștii (1974). Producția regizată de Dinu Colcea va readuce pe marele ecran o poveste dinamică de dragoste, cu îndrăgitul actor în rol principal.

Foto: Vlad Cupsa

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: