Lifestyle Stiri

Chefi de talie mondială, prezenți la București1 min

17/05/2019 1 min read

Chefi de talie mondială, prezenți la București1 min

Reading Time: 1 minut

Alain Alexanian, Chistophe Geoffroy și Colin Westal, trei Chefi de talie mondială, sunt prezenți joi și vineri, 16 – 17 mai în Bucureşti, la Salonul de Gastronomie, de la World Trade Center, Sala Plaza. Aceștia împărtăşesc din experienţa şi entuziasmul lor, în cadrul unor demonstraţii  culinare în care oferă informaţii despre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Alain Alexanian este un chef francez care timp de 21 de ani a deţinut la Lyon un restaurant recompensat cu o stea Michelin. În lumea gastronomilor este recunoscut pentru lupta pe care o duce pentru alimentaţia sănătoasă. A câştigat un premiul Palm D’Or pentru Dezvoltare Durabilă în 2015, Trofeul Gastronomic ”Bio & Health”, în 2011 premiul pentru cea mai bună carte de nutriţie din Franţa, iar în 2013 premiul de inovaţie în cadrul SIRHA, cel mai mare târg de profil din lume.

Salonul de Gastronomie este parte a Festivalului Sărbătoarea Gustului, eveniment aflat la ediția a IX-a şi organizat în cadrul sezonului cultural România – Franţa.

Sărbătoarea Gustului are ca scop educarea gustului tuturor consumatorilor, de la copii, până la părinţi şi chiar bunici, de la elevii bucătari din lieceele de alimentaţie publică, până la Chefi consacraţi și proprietari de business şi locaţii HoReCa.

Festivalul cuprinde o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație și promovează meseriile din industria HoReCa şi din alimentaţie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE