Stiri

China a eradicat sărăcia extremă. Primul pas al comuniștilor

25 feb. 2021 < 1 min

China a eradicat sărăcia extremă. Primul pas al comuniștilor

Reading Time: < 1 minut

Președintele Xi Jinping a declarat „victoria absolută” a Chinei împotriva sărăciei extreme, în timpul unei conferințe la Beijing. Anunțul vine cu câteva luni înainte de împlinirea a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist chinez, aflat la conducerea celei mai populate țări din lume.

China, societate moderat prosperă

China ar urma să se declare o societate moderat prosperă în toate privințele la mijlocul acestui an. Acest lucru înseamnă că țara asiatică și-a fi atins primul obiectiv al centenarului în 2021. În 2049, China urmează să-și atingă al doilea obiectiv al centenarului. Acela de a construi „o țară socialistă modernă, prosperă, puternică, democratică, avansată din punct de vedere cultural și armonioasă”.

Președintele Xi a decernat joi premii și certificate reprezentanților celor care și-au adus contribuția la reducerea sărăciei. 1.981 de persoane și 1501 colectivități au fost premiate la conferință.

Nu mai există sărăcie absolută

Potrivit Global Times, China a ridicat nivelul de trai pentru toți oamenii săraci din mediul rural. Este vorba despre 832 de comitate, 128.000 de sate și aproape 100 de milioane de oameni, care au avut parte de o creștere a nivelului de trai.

Xi a declarat că sarcina împovărătoare de a elimina sărăcia absolută a creat un nou miracol în analele istoriei.

China nu îi va uita pe cei 1800 de oameni care s-au sacrificat viața în lupta împotriva sărăciei, a mai spus președintele Xi la conferință. În timp ce prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește în anumite țări, China a reușit să-și îndeplinească obiectivul de reducerea a sărăciei înaintea ONU. În același timp, China a oferit ajutor și altor țări în curs de dezvoltare. Și a contribuit la cauza globală de reducere a sărăciei, a adăugat liderul chinez Xi Jinping, potrivit Global Times, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: