Business Stiri

Cifra de afaceri Librex, pe primul semestru, în creștere cu 147%

19 iul. 2021 2 min

Cifra de afaceri Librex, pe primul semestru, în creștere cu 147%

Reading Time: 2 minute

Librex, unul dintre principalii jucători pe piața de carte, încheie primul semestru al anului în curs cu venituri de 920.000 de euro, cu 147% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Creșterea vine pe fondul serviciul de transport gratuit la orice comandă, oferit în perioada martie 2020 – aprilie 2021, al campaniilor de oferte reale de până la 90% reducere și investițiilor consistente în bugetul de marketing.

Având în vedere că veniturile din primul semestru au aproximativ aceeași valoare cu cifra de afaceri realizată pe tot parcursul anului trecut, ne dorim și ne așteptăm ca în semestrul doi să triplăm numărul comenzilor și al încasărilor.”, Ionuț Radu, fondator Librex.

Autori români vs autori străini

Conform cifrelor interne, aproximativ 1,3 milioane din cărțile vândute, respectiv 66%, au fost semnate de autori străini, ceea ce înseamnă că, din trei cârți vândute de Librex, una este semnată de un autor român.

Între autorii români cei mai căutați de către clienții Librex se regăsesc: Dumitru Constantin Dulcan, Ileana Vulpescu, Irina Binder.

Autorii străini cei mai căutați de către clienții Librex au fost: Neale Donald Walsch, John C. Maxwell, Robert T. Kiyosaki, Anna Todd, Sven Nordqvist, Dan Brown.

De unde au venit comenzile

Aproximativ 40% dintre comenzi (cca 800.000) au fost plasate, de-a lungul timpului, din București, următorul oraș fiind Clujul, cu aproximativ 10% din total (cca 200.000). Restul celor 50% dintre comenzi provin din restul țării, drept rezultat al investițiilor susținute de Librex în campanii de oferte și de promovare în online, precum și datorită serviciului de transport gratuit oferit în perioada martie 2020 – aprilie 2021, serviciu oferit pe tot teritoriul țării.

Cele mai vândute titluri

1. Conversații cu Dumnezeu. Set 3 volume, de Neale Donald Walsch.

2. Arta conversației, de Ileana Vulpescu

3. Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason

4. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari

5. Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki

6. Prietena mea genială, de Elena Ferrante

7. Inteligența materiei, de Dumitru Constantin Dulcan

8. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale, de John C. Maxwell

9. Studiul China, de T. Colin Campbell

10. Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete, de Geanina Staicu – Avram

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: