Business Companii Stiri

Cifra de afaceri Xpert Beauty, în creștere cu 119%

6 iul. 2021 2 min

Cifra de afaceri Xpert Beauty, în creștere cu 119%

Reading Time: 2 minute

Xpert Beauty, companie de retail care activează în domeniul produselor cosmetice profesionale, fondată în România, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8 milioane euro în 2020, în creștere cu 119% comparativ cu anul anterior.

Planurile din 2021 vizează menținerea ritmului ascendent și atingerea unei cifre de afaceri cu peste 50% mai mari, extinderea prezenței offline atât la nivel național, cât și internațional, în Ungaria, și continuarea dezvoltării sănătoase pe toate zonele, prin investiții în echipă, sisteme interne pentru eficientizarea proceselor, servicii pentru consumatori, portofoliu de brand-uri și platforma proprie de e-commerce.

Deschidere pe piața internațională

Evoluția dinamică a business-ului în 2020 a venit pe fondul continuării strategiei de dezvoltare și ca rezultat al modelului de business omni-channel, bine conturat pentru toate diviziile și cu o abordare unitară a consumatorului. În offline, Xpert Beauty și-a extins lanțul de magazine la nivel național, a deschis prima piață internațională, Bulgaria, în ultimul trimestru al anului, a dezvoltat și diversificat categoriile și brand-urile. O direcție importantă a fost de a continua investițiile consistente în platforma de e-commerce, care și-a arătat valoarea în pandemie. Aceasta a contribuit la menținerea legăturii cu clienții în perioada de două luni când cele 13 magazine fizice au fost închise și a adus un boost în cifra de afaceri și în vizibilitatea brand-ului și în offline.

Verticale de business

În ceea ce privește evoluția canalelor de vânzare, toate cele trei linii de business – divizia de e-commerce, divizia de retail și divizia de B2B pentru brand-urile importate – au înregistrat creșteri în vânzări. Toate categoriile de produse au crescut, iar cea mai bună evoluţie a avut-o categoria produselor de îngrijire a pielii, în timp ce categoria produselor cosmetice profesionale de îngrijire a părului a avut cea mai pondere în total business. Xpert Beauty și-a menținut și crescut echipa cu 50%, investind în training-uri care au contribuit atât la stabilitatea acesteia, cât și la performanțele de business din 2020.

Obiective pentru 2021

Privind spre viitor, vom continua extinderea rețelei, atât în țară, cât și regional, însă vom construi calculat, pas cu pas, fără a accelera nenatural procese de dezvoltare care au nevoie de timp, inclusiv acelea de creștere și integrare a unei echipe care să îmbrățișeze filozofia noastră de lucru care are în centru conceptul de pozitiv-conflict în care poți veni cu idei și soluții fără teama de a intra în conflict cu liderul tău, ceea ce considerăm a fi decisiv pentru dezvoltare”, spune Răzvan Afenduli Managing Partner Xpert Beauty.

Planurile din 2021 sunt de creștere a cifrei de afaceri cu 50% și de continuare a investițiilor, atât în sistemele interne și în digitalizare, cât și în dezvoltarea prezenței fizice. Compania își propune extinderea prezenței naționale, offline și online, dar și deschiderea unei noi piețe, Ungaria, atât fizic, printr-un concept store la Budapesta, cât și online, prin activarea platformei de e-commerce www.xpertbeauty.hu. Celelalte direcții prioritare includ dezvoltarea echipei, a modelului de „customer care”, extinderea parteneriatelor B2B, dar și mărirea portfofoliului de produse și brand-uri.                                

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: