Tech

Cine da mai multi Mbps?

8 oct. 2013 1 min

Cine da mai multi Mbps?

Reading Time: 1 minut

Furnizorii de internet fix se bat in viteze: in timp ce UPC a extins oferta de 200 Mbps in 5 noi orase, RCS & RDS pluseaza cu 500 Mbps si 1000 Mbps in toata reteaua proprie.

Primul anunt a venit din partea UPC, care ofera acum serviciul Fiber Power 200 Mbps in 5 noi orase – Vatra Dornei, Targu Neamt, Targu Frumos, Tandarei, Caracal. Asta la o luna dupa lansarea in 9 orase din Romania – Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu.

Pana la sfarsitul acestui an, UPC va oferi Fiber Power 200 Mbps in 70% din aria sa de acoperire. „Investitiile constante din ultimii ani au contribuit la cresterea capabilitatilor retelei noastre, o retea de fibra optica si cablu coaxial care poate oferi astazi viteze de pana la 1 Gbps”, declara Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) UPC Romania.

De ce nu ofera deja aceste viteze? Intrucat analizele companiei arata ca, la acest moment, 200 Mbps reprezinta banda optima pentru o familie, intrucat sustine activitati online simultane, efectuate de pe diverse dispozitive (calculatoare, laptopuri, tablete).

Apoi, RCS & RDS a contraatacat cu viteze de pana la 500 Mbps si 1.000 Mbps, prin abonamentele Digi Net Fiberlink 500 si Digi Net Fiberlink 1000, in valoare de 49 lei, respectiv 59 lei, TVA inclus.

Abonamentele se adreseaza clientilor persoane fizice si sunt disponibile in retelele companiei din toata tara, in peste 150 de localitati, in zonele urbane, dar si in cele periferice si rurale. „Cu aceasta oferta vrem sa pregatim utilizatorii pentru viitor. Informatia ajunge in dispozitivele utilizatorilor de pana la 10 ori mai rapid decat pana acum, iar internautii au practic acces, in acest moment, la viteze ce le vor asigura nevoile actuale si viitoare de comunicare”, spune Valentin Popoviciu, director de dezvoltare al RCS & RDS.

 

Foto: © Nmedia | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: