Brand Focus

Cine este Mihaela Neicu, moștenitoarea grupului antreprenorial românesc NEI Holding

Reading Time: 4 minute

S-a implicat încă de la 18 ani în businessul de familie, iar acum, după zece ani, este vicepreședinte al grupului NEI. Dincolo de acest rol, Mihaela Neicu este implicată și în numeroase proiecte educaționale dedicate tinerilor, fiind un exponent al noii generații de antreprenori locali.

Pentru Mihaela Neicu, NEI Holding nu reprezintă doar un grup de companii, ci este mediul în care a crescut, o familie alături de care s-a dezvoltat profesional și personal. Florentina și Mihai Neicu au pornit businessul NEI Holding când Mihaela avea doar cinci ani.

„Grupul NEI înseamnă pentru mine acasă. Am văzut companiile NEI crescând, evoluând, transformându-se în soluții la nevoile pieței. Reprezintă o echipă, o familie, o comunitate amplă de oameni dedicați, cumulând peste 2.000 de membri”, mărturisește Mihaela Neicu.

NEI Holding include în prezent 11 companii implicate în 7 domenii de activitate, de la securitate și monitorizare la servicii medicale și producția de articole vestimentare, totul construit este de o echipă unită, care deservește astăzi peste 20.000 de clienți activi.

Viziune pentru NEI Holding

Pentru Mihaela Neicu, rolul de vicepreședinte în cadrul NEI Holding reprezintă mai mult decât o funcție executivă; este o misiune de a perpetua excelența și de a duce inovația la următorul nivel. „NEI Holding este o forță în economia locală, un catalizator pentru stabilitate și evoluție”, afirmă aceasta. Din această poziție, Mihaela nu doar gestionează fluxuri de activități, dar și redefinește continuu standardele serviciilor, pentru a transpune noile tehnologii în atuuri pentru optimizarea activității operaționale.

Fiecare zi începe dimineața devreme, evaluând performanțele companiilor din grup și continuând cu întâlniri strategice, unde viziunile se transformă în proiecte implementate. „Este un mediu dinamic, unde fiecare zi aduce cu sine noi situații, care necesită soluții creative și personalizare”, explică Mihaela Neicu.

Abordare nouă pentru NEI Divizia de Securitate

La conducerea Diviziei de Securitate NEI, Mihaela Neicu a arătat cum inovația și abordările curajoase pot revitaliza chiar și cele mai tradiționale sectoare.

„Viziunea unei femei asupra industriei de securitate aduce noi perspective, care contribuie la soluții mai eficiente și la un mediu de lucru incluziv”, afirmă aceasta. Pasiunea pentru excelență și dorința de a continua tradiția familială sunt cele care o motivează pe Mihaela Neicu să împingă constant limitele a ceea ce poate fi realizat. „Este inspirația și mândria de a vedea NEI Holding crescând și adaptându-se mere ceea ce mă ține în mișcare.”

O amprentă feminină la NEI Fashion Style

Businessul de producție de accesorii vestimentare și echipamente de lucru derulat la fabrica NEI Fashion Style de lângă București este unul dintre cele mai longevive în România.

Sub presiunea exercitată continuu de producțiile de volum ale unor țări precum China sau Turcia, strategia NEI Fashion Style s-a bazat pe calitate, adaptabilitate și servicii personalizate. Fabrica din județul Ilfov deservește clienți din București și din restul țării. Principalele domenii pentru care derulează producție sub coordonarea Mihaelei Neicu sunt sectoarele de servicii și HoReCa. Pentru a menține standardele înalte de calitate pentru care clienții apelează la serviciile diviziei de fashion din cadrul NEI Holding, Mihaela Neicu a pariat pe aparatură de cel mai înalt nivel și pe o echipă specializată în croitorie și producție de serie. Gama de produse s-a diversificat an de an, incluzând o gamă vastă de uniforme de lucru, halate și echipamente medicale, așternuturi și elemente textile hoteliere sau echipamente de protecție, toate cu posibilitate de personalizare și adaptare locală.

Servicii medicale în trei clinici din București și o rețea de centre la nivel național

Principalele zone de focus ale activității includ pentru Mihaela Neicu compania NEI Medica Asist, fondată de către mama sa. Eforturile comune vizează abordarea îngrijită a diagnosticului medical și tratamentul minim invaziv. Clienții apelează la serviciile NEI Medica Asist în căutarea serviciilor medicale de specialitate, pentru medicina muncii, precum și pentru un spectru larg de avize și certificate medicale în scop personal și profesional.

Profesioniști în lupta contra incendiilor

Ariile de securitate acoperite de grupul NEI includ consultanță tehnică legată de incendii. NEI Fire Services este una dintre primele companii din acest segment, cu personal experimentat, proceduri și tehnică de stingere și prevenire avansată a incendiilor. Promptitudinea și tehnologia din dotare sunt aspecte cheie pe care Mihaela Neicu le evaluează permanent în analiza succesului raportat de clienții NEI. Servicii care în cele mai multe cazuri sunt achiziționate de către clienții B2B ca pachete de soluții aparţinând grupului NEI. Iar aici, rolul Mihaelei Neicu este decisiv în a facilita o abordare centralizată și totodată adaptată nevoilor fiecărui client.

Implicare pentru viitorii antreprenori

Prin activitățile sale recurente, Mihaela Neicu încurajează tinerii antreprenori să fie ambițioși, să nu se teamă de eșec și să fie mereu pregătiți să învețe din fiecare experiență. Este membră a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, dezvoltă și se implică în proiectele comunității Under 30.

„Ambiția, curajul și adaptabilitatea sunt esențiale. Trebuie să vă asumați riscuri calculate și să învățați constant. Succesul în afaceri necesită curaj și inovație”, îi sfătuiește ea pe tinerii care vor să pornească la drum în business.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 383 (16 mai – 16 iunie 2024). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Team

Recent Posts

McDonald’s, unul dintre cei mai mare angajatori din România, și-a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2023

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul precedent, oferind o…

56 de minute ago

Cine a câștigat LYNX Festival 2024 și cel mai important concurs de fotografie de natură

În perioada 4 – 9 iunie s-a desfășurat la Brașov cea de-a doua ediție LYNX Festival, singurul festival de fotografie…

o oră ago

Fundația Love Button face voluntariat pentru Asociația Magic în zilele concertelor Coldplay din România 

Continuând tradiția de a da înapoi comunității, mișcarea globală Love Button, în colaborare cu faimoasa trupă Coldplay, va face voluntariat…

8 ore ago

difrnt.: Dan Toma și Robert Vîja achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al agenției

difrnt, agenția de digital marketing care acționează ca o echipă full service pentru partenerii ei, anunță o schimbare majoră în…

8 ore ago

Primul an IKEA Timișoara: un milion de vizitatori și peste 4 milioane de produse vândute

În primul an de funcționare, IKEA Timișoara, magazin deschis pe 8 iunie 2023 după o investiție de 60 de milioane…

8 ore ago

Telekom Mobile lansează oferta de vară, cu totul Nelimitat la 3 euro

Telekom Romania Mobile lansează o nouă ofertă specială, atât la abonament cât și la cartela preplătită, la prețul promoțional de…

8 ore ago