Lifestyle Creativitate Stiri

Doi profesioniști de nivel Grammy susțin un workshop unic la București 

20 mai 2024 4 min

Doi profesioniști de nivel Grammy susțin un workshop unic la București 

Reading Time: 4 minute

Vrei să înveți cum ajunge vocea soliștilor să sune ca pe înregistrările premiate cu Grammy? Ai ocazia unică să afli cum să faci asta – de la emisie vocală până la înregistrare și procesare – de la două figuri iconice ale industriei muzicale mondiale: Mary Hammond (vocal coach pentru artiști precum Coldplay, Florence And The Machine, Kasabian, Jai Paul, Matt Healy, Arlo Parks) și Matt Lawrence (producător muzical premiat cu Grammy, care a lucrat cu nume precum Adele, Beyonce, Robbie Williams, Rolling Stones sau U2).

Mary Hammond si Matt Lawrence îți vor dezvălui, într-un workshop practic, în premieră, secretele lor dobândite în zeci de ani de experiență. În timpul workshop-ului ei vor lucra practic cu două voci – una feminina și una masculină – pentru a demonstra cele mai bune tehnici vocale de folosit în studio și cum munca unui vocal coach este complementară cu cea a unui producător muzical în înregistrarea vocilor.

Workshop-ul se adresează atât soliștilor cât și producătorilor muzicali și va avea loc la Ines Studio din București, în data de 11 iunie, între orele 10 – 13. Sunt disponibile doar 15 locuri pentru acest eveniment. În cazul în care acestea se vor ocupa în totalitate, va exista o a doua sesiune, în aceeași zi, începând cu ora 15:30.

Mary Hammond, workshop vocal, Grammy

Despre Mary Hammond

Mary a petrecut 25 de ani ca solistă acoperind o gamă aproape unică de stiluri, de la operă la Covent Garden până la concerte pe stadion cu grupuri precum Black Sabbath, Pink Floyd și Roxy Music. De asemenea, a lucrat intens pentru înregistrări TV și radio (film, seriale TV, transmisiuni live, BBC BigBand, Top of the Pops și jingles), iar companiile de televiziune și producătorii de discuri o folosesc acum frecvent ca antrenor vocal și consultant de interpretare vocală.

Ea a lucrat la primele distribuții din cel puțin 26 de spectacole din West End, inclusiv Les Misérables (scenă și ecran), Miss Saigon, Cats, Jesus Christ Superstar, MammaMia, Rent, Phantom of the Opera (scenă și ecran), Billy Elliot , Funny Girl, A Little Night Music și Sweeny Todd. Mary lucrează, de asemenea, ca antrenor vocal pentru mulți artiști în spectacole curente, inclusiv producții care rulează la Regent’s Park Open Air Theatre, The Donmar Warehouse, Royal NationalTheatre, Royal Shakespeare Company și producții în turneu din întreaga lume, totalizând împreună peste 120 de spectacole.

Mary este, de asemenea, implicată activ în muzica comercială și lucrează cu artiști tineri în curs de dezvoltare și cu un amestec divers de interpreți de succes. Printre exemple se numără Coldplay, Florence And The Machine, Kasabian, Jai Paul, Matt Healy (The1975), Arlo Parks. Experiența ei TV include The Voice și BBC, The Good Morning Programme, BBC Voice of Musical Theatre și la Corul anului.

În 1993, Mary a fondat cursul postuniversitar de Teatru Muzical la Academia Regală de Muzică – primul de acest gen într-un conservator de muzică. Ea a combinat predarea la Academie cu o practică privată înfloritoare de predare a cântului. A co-organizat și a prezentat două conferințe despre tehnici vocale împreună cu British VoiceAssociation la Academie: From Rent to My Fair Lady și Rock Pop and Noise.

Ea a fost, de asemenea, implicată în planificarea și prezentarea la Conferința Pan European Voice din 2005 și a prezentat, de asemenea, o conferință despre sunetul contemporan în 2007. Mary este membru al consiliului de administrație și este activ implicată în British Voice Association de peste 30 de ani. În plus, a fost șef de catedra al cursului de Teatru Muzical la Academia Regală de Muzică din 1993 până în 2012.

Matt Lawrence

Despre Matt Lawrence

Matt Lawrence este un mixer, producător și inginer de sunet, câștigător al premiului Grammy, care a lucrat la unele dintre cele mai influente discuri din ultimii 20 de ani. Portofoliul său include colaborarea cu superstaruri din întreaga lume precum Amy Winehouse, Adele, Beyonce, Kylie, Ellie Goulding, Elton John, Eric Clapton, George Michael, Lady Gaga, Robbie Williams, The Rolling Stones, U2 și mulți alții.

Creația lui a avut miliarde de streamuri și a contribuit la milioane de vânzări record în întreaga lume. Matt este un mixer cu experiență, cu un palmares dovedit, cu credite de mixare care includ Ellie Goulding, Mumford & Sons și Frank Turner. El este, de asemenea, un inginer de mixaj certificat Dolby Atmos aprobat de Universal Records.

Abilitățile sale tehnice și creative și poziția de inginer principal la studiourile Metropolis din Londra înseamnă că este omul potrivit pentru sesiuni mai neobișnuite și provocatoare. De la producerea versiunii audio pentru concertele globale Live 8, la prima înregistrare directă pe vinil în treizeci de ani, la o temă Bond.

În timp ce munca lui Matt a contribuit la multe înregistrări de succes la nivel internațional, el este deschis, de asemenea, să lucreze cu artiști noi și aflați într-un stadiu incipient al carierei lor. Matt a lucrat alături de o gamă largă de producători de mare calibru, ceea ce i-a oferit o experiență de neegalat în realizarea de discuri, nume precum Sir George Martin, Mark Ronson, Timbaland, Will.i.am, Justin Timberlake, Norman Cook, Butch Vig și alții.

Matt lucrează în mare parte în studioul său din sudul Londrei, care este potrivit atât pentru mixare, cât și pentru urmărirea completă a trupei. Abilitățile sale interpersonale și afinitatea pentru viziunea artiștilor înseamnă că înțelege rapid ce este necesar și îi ghidează în consecință.

Înscrierea la workshop se poate face aici.

Array

Articole pe aceeași temă: