Marketing Stiri

Cine sunt directorii de marketing din Romania?

22 mai 2014 2 min

Cine sunt directorii de marketing din Romania?

Reading Time: 2 minute

Biz a lansat in cadrul conferintei Best Marketing prima editie a Anuarului directorilor de Marketing din Romania. Acest supliment editorial, o premiera pe piata din Romania, reuneste peste 100 de directori de marketing din Romania carora le sunt redactate profile despre studiile, experienta si campaniile pe care le-au coordonat pe parcursul carierei.

Pe baza datelor colectate pentru anuar, Madalina Uceanu, headhunter si Managing Partner Career Advisor, a realizat un profil al directorilor de marketing din Romania.

66% dintre directorii de marketing din Romania sunt femei; 34% sunt barbati

Educatie

63% au diploma de licenta, fara MBA; 18% au mai mult de o diploma de licenta, fara MBA; 18% au diploma de licenta + program MBA

35% au absolvit ASE Bucuresti

18% au absolvit Universitatea Bucuresti

Experienta profesionala: 13 ani (media)

27%: 16-20 ani; 5%: peste 20 de ani; 33%: 6 – 10 ani

Experienta in pozitii de Marketing Manager: 7 ani (media)

12%: 11-15 ani; 7%: peste 15 ani; 17%: 2 ani sau mai putin; 16%: 3-5 ani

56% si-au inceput activitatea in departamentul de marketing

 “Nu stiu daca este surprinzator, dar cred ca merita sa ne gandim la faptul ca nu este un rol in care se ajunge sau din care se pleaca cu usurinta. Majoritatea au o medie de 7 ani experienta in aceasta pozitie. Ce mi se pare in continuare surprinzator este numarul mare al celor care si-au inceput activitatea tot in departamentul de marketing, respectiv 56%. Sper sa vad ziua in care traseul profesional al unui profesionist din marketing, dar nu numai, trece si prin alte departamente. Tendinta pietei noastre este aceea de a merge pe cariere liniare, incepi in marketing, te dezvolti in marketing si sunt putine sanse sa iesi din domeniu sau sa faci o schimbare laterala. Exista si organizatii in care asemenea schimbari se intampla, insa, din pacate, sunt inca exceptia”, explica Madalina Uceanu.

 Anuarul Marketing 100 va fi distribuit abonatilor Biz cu urmatorul numar al revistei, care va aparea la inceputul lunii iunie. Cei interesati sa-l cumpere ne pot contacta la redactie sau la email biz@revistabiz.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: