Business Companii Lifestyle Stiri Tech

Citylink adaugă și biciclete, alături de serviciile de car sharing. Care sunt condițiile și la ce tarif

30 iun. 2020 2 min

Citylink adaugă și biciclete, alături de serviciile de car sharing. Care sunt condițiile și la ce tarif

Reading Time: 2 minute

Citylink, platformă de mobilitate urbană dezvoltată de o echipă locală de antreprenori, a integrat în platformă, alături de cea mai extinsă flotă de automobile în regim car sharing din București, și un prim lot de 350 de biciclete în regim bike sharing, disponibile oriunde în capitală, accesibile prin intermediul aceleiași aplicații de smartphone ce folosește soluții de conectivitate M2M furnizate de Telekom România.

“Repornirea din ultimele săptămâni ne arată dorința și nevoia bucureștenilor de transport sigur și eficient, iar primele zile de relaxare a circulației au adus și un nou record absolut de utilizare și volum, pentru serviciile noastre. Pauza determinată de contextul global ne-a dat timpul necesar să regândim viziunea, soluțiile și pachetele noastre, precum și noile moduri de a crește eficient și sănătos, nu doar pentru noi, ci și pentru mediu. De acum, venim cu o perspectivă nouă asupra transportului și invităm toți adepții serviciilor noastre să trăiască un nou stil de viață, mai sănătos, mai eficient și mai puțin poluant. Ne continuăm misiunea de a elibera orașul de mașini și, dincolo de numărul de automobile pe care fiecare mașină Citylink îl face să nu mai fie necesar, componenta de biciclete aduce o și mai mare libertate și viteză de deplasare”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Unde găsesti bicicletele si la ce tarif

Cele 350 de biciclete vor fi distribuite uniform în București, în zone precum stațiile de metrou, parcuri, piețe, zone pietonale și zone de cumpărături.

Sistemul de utilizare este similar celui deja folosit pentru automobile, iar bicicletele sunt adaptate călătoriilor urbane, atât pentru femei, cît și pentru bărbați.

Tariful de utilizare pentru biciclete este de doar 0,2 lei pe minut, iar după fiecare 30 de minute de utilizare, următoarele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, o oră va costa doar 6 lei. După 4 ore de la închiriere, taxarea se plafonează la 24 de lei pentru 24 de ore. Costul minim al unei călătorii este de 3 lei, iar serviciul nu are un tarif de pornire.

Vârsta minimă pentru crearea unui cont și închirierea unei biciclete este de 16 ani, iar un client poate închiria o singură bicicletă, în același interval de utilizare

Parteneriat de imagine

Pentru a populariza serviciul și a promova bunele practici, o conduită sigură cu bicicleta în trafic și un stil de viață sănătos, Citylink anunță semnarea unui parteneriat de imagine cu Antoanela Manac (foto), multiplă campioană națională la triatlon, cu performanțe remarcabile inclusiv prin câștigarea mai multor de cupe continentale, dar și prima triatlonistă din istoria României aflată în cursa pentru a reprezenta tricolorul la Jocurile Olimpice. Triatlonul este disciplina sportivă ce îmbină înotul, ciclismul și alergarea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: