Stiri

Clipurile deekfake cu Tom Cruise sunt virale pe TikTok

9 mart. 2021 < 1 min

Clipurile deekfake cu Tom Cruise sunt virale pe TikTok

Reading Time: < 1 minut

Clipurile deepfake cu Tom Cruise au devenit virale, așa cum era de așteptat. Mai ales că au fost preluate și de presă pentru a fi promovate. În schimb, rămâne întrebarea: când îți dai seama că este o imagine falsă?

Chiar dacă aceste clipuri de pe TikTok sunt o creație a unui expert în rețele sociale, care a folosit inteligența artificială pentru a simula fața lui Tom Cruise, tehnologia este în punctul de a fi considerată periculoasă. Și asta pentru că nu este Tom Cruise singurul personaj folosit în aceste clipuri.

Comentatorii au considerat că personajul este real

Mai multe persoane care au comentat pe rețeaua socială acest clip nu au putut face diferența între clipul fake și actorul real. Mai mult au fost persoane care au considerat că acest clip este chiar unul real și nu este unul fake.
Dar cei mai mulți s-au bucurat de un video atât de bine făcut.

Deepfake este o provocare pentru viitor

Specialiștii atrag atenția că aceste clipuri create pe calculator unde sunt înlocuite persoanele reale, cu alte persoane care le folosesc imaginea sunt foarte periculoase. Astfel există posibilitatea denigrării unei persoane publice foarte ușor. Dar și pentru a manipula – de exemplu în cadrul unei campanii electorale – opinia publică foarte ușor.

Pentru a realiza un clip deepfake nu trebuie prea multă pregătire. Este suficient un software care să reușească să recompună imaginea și creativitate din partea producătorului. Așa cum se vede în materialul de mai sus.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: