Stiri

Cluburile și restaurantele vor fi deschise până la 2 noaptea. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 iulie

24 iun. 2021 2 min

Cluburile și restaurantele vor fi deschise până la 2 noaptea. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 iulie

Reading Time: 2 minute

De la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Potrivit hotărârii adoptate de Guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență restaurantele și cluburile vor putea rămâne deschise până la ora 2 noaptea și un număr mai mare de oameni va putea participa la evenimente.

Nunți cu 300 de oameni

Potrivit documentului, CNSU a propus ca de la 1 iulie la evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) să se desfășoare cu 100 de invitați la interior și 150 de invitați la exterior fără a fi solicitată dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toți invitații sunt vaccinați, testate sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane.

Cluburile și restaurantele, deschise până la 2 noaptea

Restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

De asemenea, va fi prelungit programul cluburilor și al barurilor până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limit maximă. În continuare, în cazul cluburilor și al barurilor se menține restricția potrivi căreia pot intra doar persoanele vaccinate.

Crește și numărul spectatorilor care pot participa le evenimente sportive la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Se redeschid și târgurile, bâlciurile și talciocurile. Și sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Spațiile de joacă pentru copii, deschise la 70% din capacitate

Spațiile de joacă pentru copii din interior vor putea primi până la 70% din capacitate, cu condiția ca adulții care însoțesc copiii să fie vaccinați cu schema completă de vaccinare.

Competițiile sportive vor putea fi desfășurate cu 50% din capacitatea alocată spectatorilor. Dar organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Se redeschid sălile de fitness la capacitate maximă

Se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: