Marketing Stiri

Lavazza relansează unul dintre blendurile sale de cafea cu tradiție

11 feb. 2020 2 min

Lavazza relansează unul dintre blendurile sale de cafea cu tradiție

Reading Time: 2 minute

Lavazza relansează noua gamă Qualità Oro în magazinele din România, unul dintre blendurile sale de cafea cu tradiție, printr-un eveniment special la București. Concomitent, producătorul de cafea a prezentat oficial noul parteneriat strategic al Lavazza cu distribuitorul local Aquila Part Prod Com SRL.

“Promovarea produselor premium reprezintă o prioritate pentru noi, iar faptul că avem valori comune ne dă încredere că ne vom atinge obiectivele pe această piață, investind în dezvoltarea și respectarea standardelor de înaltă calitate”, a declarat Carol Boisan, membru al consiliului executiv, Aquila Part Prod Com SRL.

Lavazza Qualità Oro reprezintă o combinație de diferite tipuri de boabe Arabica, selectate dintre cele bune din America Centrală și de Sud, cu o aromă cu note fructate și arome dulci braziliene.

Pentru a surprinde esența Qualità Oro, Lavazza a colaborat cu Chiara Luzzana, compozitoare și designer de sunet italiană, care a înregistrat sunetele pe care le generează fiecare pas al producției de cafea. Acestea au fost apoi transformate într-o piesă simfonică creativă, care cuprinde patru capitole muzicale:

Originea – Sursa Lavazza Qualità Oro se găsește în plantațiile din America Centrală și de Sud iar Chiara Luzzana a călătorit în Brazilia, în căutarea sunetelor plantelor, a foșnetului frunzelor și ale “șoaptelor” boabelor de cafea, sunete care definesc originea boabelor Arabica.

Călătoria – Din America de Sud, boabele de cafea călătoresc peste Oceanul Atlantic către portul italian Genova – o călătorie în decursului căreia Chiara a reușit să înregistreze sunetelele valurilor, ale vieții portului și ale sacilor de iută atunci când erau mutați.

Blend-ul – Atunci când ajung la fabrica Lavazza, boabele de cafea sunt colectate, verificate și curățate înainte de a intra în etapele de amestecare și prăjire – Chiara a surprins toate aceste sunete care definesc producția

Extracția – Sunetele lingurilor și ceștilor atunci când este preparată cafeaua acasă, cu ajutorul unei moka sau chemex, dau voie blend-ului să-și dovedească calitatea, aceasta fiind experiența finală a simfoniei pure Qualità Oro.

Din 1895, Lavazza a fost sinonim cu cafeaua italiană, iar în ultimii 120 ani, compania a contribuit la răspândirea culturii cafelei la nivel global. Qualità Oro a fost creat prima oară în 1956 și transmis din tată în fiu de peste 60 de ani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: