Companii CSR Stiri

Colliers International, desemnata LEED Proven Provider

1 iul. 2015 2 min

Colliers International, desemnata LEED Proven Provider

Reading Time: 2 minute

Colliers International a fost desemnata de catre Institutul de Certificare a Cladirilor Verzi (GBCI) LEED Proven Provider pentru sistemul de certificare LEED, categoria EB:O+M (Leadership in Energy & Environmental Design, categoria Existing Buildings Operations and Maintenance). Colliers International este singurul consultant LEED Proven Provider din România ce a finalizat deja 12 proiecte, in timp ce alte 10 sunt in curs de obtinere a certificatului verde cu ajutorul Colliers.

”Titlul de LEED Proven Provider este un pas firesc in demersul pe care Colliers International l-a inceput odata cu lansarea serviciilor de Certificare LEED, in 2011. Proiectele de Certificare asistate de Colliers vor beneficia de un proces de analiza mult mai rapid si mai simplificat. Sunt foarte mândra de realizarea echipei”, a declarat Stefania Baldovinescu (foto), Director al departamentului de Real Estate Management Services din cadrul Colliers International, intr-un comunicat de presa.

LEED Proven Provider recunoaste proiectele LEED de inalta calitate si este acordata profesionistilor a caror strategii si practici promoveaza dezvoltarea durabila si protejarea mediul inconjurator, in timp ce sporesc eficienta si economisesc resursele pentru cladiri. Doar noua companii din intreaga lume detin titlul de LEED Proven Provider pentru LEED EB:O+M, un sistem dezvoltat pentru a simplifica procesul de revizuire pentru acele organizatii ce demonstreaza excelenta constanta in administrarea proiectelor LEED. Proiectele administrate de consultanti ce detin titulatura de LEED Proven Provider au sanse mai mari de a obtine certificarea verde intr-un timp mult mai scurt si cu resurse mai putine.

Colliers International a asistat, in regiunea EMEA, procesul de certificareverde LEED a aproximativ 30 de proiecte, ce insumeaza peste jumatate de million de metri patrati. Dintre acestea, 12 au fost finalizate de echipa de Real Estate Management Services din România, printre cele mai importante proiecte numarându-se: AFI Park 1 si 2, Global City Business Park – Cladirea O2, City Gate North Tower si City Gate South Tower din Bucuresti,

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din România ce a obtinut acreditarea LEED, un simbol international al calitatii exceptionale acordat constructiilor verzi. In 2013, departamentul de Real Estate Management Services al Colliers International România a obtinut si prima atestare LEED din România – Accredited Professional pe specializarea Existing Buildings Operations and Maintenance (LEED AP O+M), devenind astfel primul consultant din România cu acreditarea internationala LEED pentru certificarea verde a proiectelor existente.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: