Stiri

A apărut cel mai mare set LEGO. Cât costă și câte mii de piese are Colosseum

26 nov. 2020 < 1 min

A apărut cel mai mare set LEGO. Cât costă și câte mii de piese are Colosseum

Reading Time: < 1 minut

Cu 9.036 de piese, LEGO Colosseum este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum (record anterior deținut de Star Wars Millennium Falcon) fiind special creat astfel încât să reflecte arhitectura amfiteatrului roman original. 

Acest model include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Coloseumului, cu coloane din ordinele Doric, Ionic și Corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel în formă de cărămizi LEGO, folosind o suită de tehnici de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element pentru role, întors invers, pentru un aspect autentic.

Fiecare detaliu din set a fost atent creat pentru a reda în totalitate măiestria Coloseumului – incluzând chiar și 80 de arcade în zona spectatorilor (același număr ca originalul) și trei nuanțe de culori pentru a replica diversele coloane și sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2000 de ani.

Experiența de construcție a fost creată astfel încât să fie similară procesului original, arena de lemn fiind ultimul element plasat, așa cum a fost în anii 1990.

LEGO Coloseum are o bază ovală, care permite acestui set  să fie privit din orice unghi, dintr-o perspectivă de 360 de grade. Fanii pot alege partea pe care doresc să o expună – fie că este vorba despre partea de sud, distrusă de varii cutremure și dezastre naturale de-a lungul timpului, sau zidul de nord, care este mai puțin afectat. Coloseumul dispune de Arcuri, care au fost recreate cu ajutorul detaliilor cărămizilor LEGO, permițând o perspectivă a centrului Coloseumului din exterior, similară amfiteatrului original.

LEGO Colosseum are o înălțime de peste 27 cm, lățime 52 cm și adâncime 59 cm. Noul joc este disponibil comercial din 27 noiembrie, la prețul de 2.499 de lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: