Business Stiri Tech

Comercianții din platforma Netopia acceptă plați în moneda eGold

28 feb. 2021 < 1 min

Comercianții din platforma Netopia acceptă plați în moneda eGold

Reading Time: < 1 minut

Elrond Network, compania din Sibiu care dezvoltă tehnologie blockchain de 1000 de ori mai rapidă și eficientă decât implementările actuale, oferă posibilitatea plății folosind criptomoneda eGold la peste 30.000 de comercianți din România, prin intermediul procesatorului de plăți Netopia Payments.

“Peste 100.000 de români au descărcat aplicația Maiar și majoritatea dețin deja și eGold. Atât ei, cât și ceilalți membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare și costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei rețele globale de plăți care folosește tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Conversie automată

In primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianți înrolați în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se face automat în rețeaua Netopia, rezultând tranzacții mai rapide, sigure și la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât și pentru cei care plătesc folosind criptomoneda rețelei Elrond.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi și alte sisteme de plăți, inclusiv cele la comercianții fizici echipați cu sisteme de plată compatibile.

“Netopia a fost în permanență un promotor al inovației în domeniul plăților, fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede încă din 2015. In acest context este natural să integrăm opțiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată și ne pregătește pentru un viitor descentralizat” a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: