Business Stiri

Continental va furniza de la Timișoara soluții tehnologice pentru porturile din Hamburg și Koper

9 oct. 2020 < 1 min

Continental va furniza de la Timișoara soluții tehnologice pentru porturile din Hamburg și Koper

Reading Time: < 1 minut

Continental va furniza de la Timișoara (foto) soluții tehnologice profesioniste de utilizare pentru porturile din Hamburg și Koper (Slovenia). Pachetele tehnologice fac parte din proiectul cu finanțare europeană 5G-Loginnov, un proiect care reunește 15 parteneri în logistică și operațiuni portuare.

„Continental, ca partener în acest proiect semnificativ cu finanțare europeană H2020, va prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G în operațiunile logistice din porturile Hamburg și Koper prin dezvoltarea și implementarea de dispozitive ce au ca scop colectarea și transmiterea datelor de la vehiculele ce operează în aceste porturi, numite și laboratoare de testare a noilor generații de tehnologii 5G. Dispozitivele IoT, dezvoltate în departamentul Continental Engineering Services din locația Automotive din Timișoara, vor permite vehiculelor, care anterior nu erau conectate, să facă parte dintr-o infrastructură mai mare și conectată”, a declarat Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Prin testarea și evaluarea serviciilor compatibile 5G, scopul este ca 5G-Loginnov să reducă emisiile, să sincronizeze 5G în abordări „inteligente” de gestionare, direcționare și optimizare în zonele portuare, precum și să asigure o infrastructură de partajare a informațiilor.

Proiectul va susține și va contribui la apariția standardelor globale de sisteme de operare a porturilor și a generației următoare de centre logistice pentru tehnologia 5G asigurând interoperabilitatea, deschiderea platformei și armonizarea operațiunilor în jurul viitoarelor coridoare transfrontaliere logistice 5G.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: