Antreprenori by eMAG Management Video

Corneliu Bodea, Adrem, la Zilele Biz: Leadershipul are de suferit în noua realitate remote

9 nov. 2020 2 min

Corneliu Bodea, Adrem, la Zilele Biz: Leadershipul are de suferit în noua realitate remote

Reading Time: 2 minute

Munca la distanță aduce multe provocări pe zona de leadership, fiindcă lipsesc elemente esențiale din interacțiunea directă, care ajută la închegarea echipelor, a spus Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președintele Centrului Român al Energiei (CRE), la Zilele Biz, în ziua dedicată Antreprenoriatului.

„Este o provocare să folosești cultura companiei pentru a face leadership la distanță. Charisma e mai greu de transmis la distanță. Ca să angajezi un CFO, de exemplu, ai face doar interviu online? Eu cred că leadeshipul are de suferit din cauza acestor interacțiuni online”, a arătat Corneliu Bodea, care coordonează o echipă de peste 1.500 de angajați.

Pe de altă parte, CEO-ul Adrem spune că această pandemie ne învață o lecție importantă legată de eficiență și ne arată importanța digitalizării și automatizării în companii, ceea ce poate reprezenta o oportunitate de modernizare pentru orice business.

„Cel mai tare m-a surprins propria capacitate de a mă concentra pe ce am de făcut, fiindcă o astfel de situație poate să te paralizeze. Probabil că am personalitatea unui manager de criză și asta m-a ajutat acum”, subliniază Corneliu Bodea.

Potrivit acestuia, în orice organizație, în pandemie primul task ar trebui să fie criza sanitară, apoi să vină soluțiile de cash management, oprirea unor activități pentru a proteja oamenii și planurile de redresare. Adrem a reușit, de altfel, să revină la 100% capacitate de business, în ciuda condițiilor dificile.

Urmăriți întreaga intervenție a lui Corneliu Bodea la Zilele Biz în clipul de mai jos:

Grupul Adrem, care a realizat în 2019 în România o cifră de afaceri de 40 milioane de euro, a făcut în ultimii cinci ani investiții de peste 20 de milioane de euro pe piața locală.

Adrem reprezintă trei companii românești cu specific energetic, orientate către inovație:

  • Adrem Engineering, care oferă soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general și echipamente dezvoltate în cadrul companiei
  • Adrem Invest, care oferă servicii precum smart metering, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie
  • Adrem Link, care oferă activități de citiri contoare, soluții în eficiență energetică, vizibilitate și informare, optimizare operațională, automatizare și control și produse smart home.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: